— Jeg er opprørt og sint. Det er provoserende at politiet ikke rykker ut når jeg ringer om en navngitt gjerningsmann som nettopp har tatt seg inn i huset vårt, stjålet penger og skremt jentene voldsomt, sier Kristines mor, Grete Hammervold.

Lensmann Per Nordstrand i Austevoll forstår kritikken godt.

— Det er ingen avgjørelse jeg er stolt av, men vi har rett og slett ikke penger til å bruke overtidsmidler på å rykke ut på et simpelt tyveri som er oppklart. Jeg forstår inderlig godt at moren reagerer, sier lensmannen.

Fredag ettermiddag holdt Kristine Andersen og venninnen Linda Dale (begge 12) på å rigge opp et telt i hagen til Kristines bestefar, som bor i nabohuset på Bekkjarvik.

— Jentene hørte en rar bjeffing fra hunden vår, og gikk bort til huset vårt. Der så de at alle dører sto åpne. De fikk seg likevel ikke til å tro at det kunne være noen fremmede i huset, siden de nettopp hadde gått derfra. Dessuten bor vi fredelig til langt ute på landet, så vanligvis er det ingenting å være redd for, sier Grete Hammervold.

Grete og mannen hennes var på butikken og handlet da tyven slo til.

— Jentene gikk inn i vindfanget, og da kom det en beruset mann mot dem fra stuen. Kristine ble vettskremt og løp rett ut, mens Linda ble stående, nesten paralysert. To ganger spurte mannen henne hvor far i huset var. Linda rygget bakover, og kom seg ut. Begge jentene var veldig redde, sier Hammervold.

Mannen løp fra huset. Jentene ringte Kristines foreldre på mobiltelefon. De låste alle dører, men torde ikke være i huset.

— Vi kastet oss i bilen. Han var vekk da vi kom, men ut fra min datters beskrivelse av mannen skjønte jeg med en gang hvem det var. Han er beryktet her på Austevoll, sier Hammervold.

Hun ringte umiddelbart politiet, fortalte hvem som hadde tatt seg inn i huset og at han hadde stjålet Kristines sparebøsse med 3000 - 4000 kroner i.

— Da fikk jeg beskjed om at de ikke hadde råd til å komme. Jentene er selvfølgelig redde etter det de har opplevd, og det blir ikke bedre av at politiet ikke reagerer, sier hun.