Gutten døde klokken 14.55, får bt.no opplyst ved Haukeland sykehus.

Politiet fikk melding om at gutten ikke pustet klokken 19.23 mandag kveld. Ambulansepersonell jobbet med gjenopplivning frem til gutten ble fraktet til sykehuset. Da var tilstanden kritisk og ustabil.

— Han har ikke vært ved bevissthet, opplyste vakthavende overlege Olav Hevrøy ved Intensivavdelingen, Haukeland sykehus, ved 22.30-tiden mandag kveld.

Tirsdag morgen var tilstanden fremdeles kritisk og ustabil.

Ifølge politiet skal det ha vært uskyldig lek som førte til at gutten fikk blokkert lufttilførselen.

— Det ser ut som det har vært en kvelning i forbindelse med lek, opplyser vaktsjef Magne Fauskanger ved Hordaland politidistrikt. Politiet kunne mandag kveld gi svært sparsomt med detaljer fra ulykken, som trolig har skjedd uten vitner.

— Gutten har vært alene. Så langt vi vet har ingen sett hva som skjedde, sier Fauskanger.

En kriminaltekniker fra Hordaland politidistrikt ble mandag sendt til åstedet. Politiet ville ikke spekulere i hendelsesforløpet, eller hva slags lek eller leketøy som eventuelt har forårsaket ulykken.

— Dette må etterforskningen bringe frem, sier vaktsjef Fauskanger.

Haukeland sykehus bekrefter at gutten har pådratt seg en kvelningsskade, men vil ikke si hva som kan ha forårsaket skaden, eller hvor på kroppen den er påført.

Sjokkerte naboer fulgte redningsarbeidet ved inngangspartiet i privatboligen i det lille smauet på Nordnes. Ingen av de skuelystne kunne fortelle hva som var skjedd.

ULYKKESSTEDET: 12-åringen ble funnet i Lille Markevei.
FOTO: BJØRN ERIK LARSEN