Nå er mannen dømt til 12 års fengsel av Bergen tingrett.

Han er også dømt til å betale Johannessens mor 200.000 i oppreisning.

Trond Kristian Johannessen døde av et knivstikk i halsen, i Carl Konows gate på Damsgård. Drapet skjedde 25. juni i fjor.

Kniv fra baklommen

Johannessen ble stukket av en 36 år gammel mann etter en krangel om et par joggesko. Johannessen besøkte 36-åringen og ville selge ham et par joggesko. 36-åringen kastet skoene ut vinduet. De begynte å krangle. Ute på gaten trakk 36-åringen en kniv opp fra baklommen og stakk.

I dommen skriver tingrettsdommer Marianne Bergflødt at retten ikke fester lit til at 36-åringen skal huske så lite. De mener han overdriver hvor beruset han var.

Armen

Blant annet skriver de at det er "påfallende at tiltalte overhodet ikke husker hva som var tema i diskusjonen mellom ham og avdøde, mens han så klart og detaljert har kunne redegjøre for hvordan han trakk opp kniven og siktet på avdødes arm".

36-åringen har hevdet at han siktet mot armen til Johannessen. Heller ikke dette fester retten lit til, står det i dommen.

Segnet om

Blødende fra halsen løp Johannessen bort fra tiltalte. Ved et busstopp segnet han om — med forskrekkede busspassasjerer som vitner.

Johannessen ble forsøkt operert på Haukeland universitetssykehus. Han ble erklært død to timer etter knivstikket.

36-åringen hadde erkjent at han knivstakk Trond Kristian Johannessen. I rettssaken nektet han likevel straffskyld.

— Jeg erkjenner meg skyldig i å ha påført ham skade slik at han døde av skadene, sa den drapstiltalte mannen da rettssaken mot ham åpnet i mai.

Tre dager etter drapet ble 36-åringen og hans lillebror pågrepet. Lillebroren ble løslatt i fjor høst. Storebror tok på seg skylden og ble tiltalt.

Saken oppdateres.

DREPT: Trond Kristian Johannessen.