Stemningen var anspent da de ansatte samlet seg i kantinen klokken 08.00 for å bli informert om styrevedtaket som ble gjort i går kveld. Og nyhetene var like dårlige som fryktet.

I løpet av to år må 110 ansatte slutte ved anlegget. Gilde-ledelsen mener bedriften sparer 13,4 millioner årlig på flyttingen, men dette bestrider de ansatte. De har fått laget en motrapport der det hevdes at Gilde vil tape store summer på å måtte frakte alle ferskvarer til Stavanger.

— Etter at sjokket har lagt seg regner jeg med at direktøren får gjennomgå, sier en forbannet klubbleder Ole Vindenes på trappen utenfor Gilde Vest.

Han var ikke den eneste som var sint.

— Hver gang han kommer opp hit kommer han med dårlige nyheter, sier Aasmund Karlsen om direktør Daugaard som er basert i Stavanger.

Styret skulle egentlig ta beslutningen i begynnelsen av april, men valgte da å utsette saken.

Det er i dag totalt 250 ansatte ved Gilde Vests anlegg i Eidsvåg. Styrets beslutning innebærer at produksjonsdelen legges ned, mens ekspedisjonen opprettholdes. Forus vil få 80 nye jobber.

Ledelsen lover at den skal hjelpe de oppsagte arbeiderne med å finne seg nye jobber. I dagens arbeidsmarked kan det bli en vanskelig oppgave.

MISTER JOBBEN: Molefonkne arbeidere vede Gilde vests anlegg i Eidsvåg etter å fått beskjed om nedleggelsen. Fra venstre Anite Wickmann, Aasmund Karlsen, Lillian Andersen og Linda Mjøs.
FOTO: EIRIK BREKKE