**LES OGSÅ:

Kvinnelig syklist påkjørt i gangfelt**

— Han fløy over panseret mitt før han landet i asfalten. Det var veldig ekkelt. Heldigvis landet han med beina først, sier drosjesjåfør Per Sundsbakk til bt.no.

I det han svingte inn i Stadionveien fra Lille Damsgårdsveien så han gutten som kom nedover i enorm fart. Like etter traff syklisten drosjen i venstre forskjerm.

Ulykken skjedde klokken 14.47 onsdag. To ambulanser og en legebil var raskt til stedet og fikk fraktet 11-åringen til Haukeland Universitetssykehus.

— Gutten var bevisst og klagde over smerter i foten. Vi vet ikke om han har pådratt seg flere skader og har derfor tatt alle forholdsregler, sier legen på stedet til bt.no.

Ved akuttmottaket på Haukeland Uni-versitetssykehus får bt.no opplyst at gutten er alvorlig skadet og at tilstanden er stabil. 11-åringen blir nå operert for bruddskader.

Ifølge vitner kom gutten syklende nedover Stadionveien i stor fart. Gutten klarte ikke å stoppe da han så drosjen.

— Jeg er vant med at det er mange barn i området og kjørte derfor veldig rolig. Jeg klarte å stoppe opp, men det klarte ikke gutten, sier drosjesjåføren.

På vestre side av panseret har han fått flere bulker. Oppe på panseret er det en mindre bulk der gutten tok nedi med hodet i rundkastet.

Forhjulet på sykkelen er helt bøyd.

— Drosjesjåføren har ikke fått beslaglagt førerkortet. Det sier vel litt om skyldforholdet, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til bt.no.