45-åringen må også betale 120.000 kroner i oppreising til hver av foreldrene hennes. Dette er helt i tråd med aktors påstand.

— Jeg er tilfreds med at mitt syn har fått gjennomslagskraft i retten, sier statsadvokat Gert Johan Kjelby.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at den drepte kvinnen ble utsatt for massiv vold før hun fikk det dødelige knivstikket. At kvinnen ble brutalt angrepet i sitt eget hjem av den personen som skulle være hennes nærmeste, er også et skjerpende moment.

Tar dommen svært tungt

Ifølge forsvarer Knut H. Braathen tar hans klient dommen svært tungt. Han tok betenkningstid da dommen ble forkynt for ham i dag.

— Min klient forstår fremdeles ikke hvordan dette kunne skje, sier Braathen.

Forsvareren har i liten grad fått medhold i at den drapdømtes vanskelige oppvekst skulle få noe å si for straffeutmålingen. Retten mener at drapsaken er av en så alvorlig karakter at dette momentet kun får begrenset betydning. Braathen har heller ikke fått medhold i at gjerningsmannen hadde en alvorlig bevissthetsforstyrrelse da drapet ble begått.

— Jeg hadde ventet en mildere dom. Straffen er for streng, også i forhold til de premissene som ligger til grunn, sier Braathen.

- Slått en rekke ganger

Ifølge tiltalen skal 45-åringen ha slått samboeren sin en rekke ganger i hodet og ansiktet med stor kraft. Han skal videre ha gitt henne et dødelig knivstikk rett gjennom hjertet.

Mannen ringte selv til AMK og meldte fra om hva som hadde skjedd, men husker i ettertid svært lite.

Han beskrev forholdet til sin avdøde samboer som «helt topp»

— Vi kranglet aldri høylytt, sa han.

45-åringen medga likevel at de til tider hadde det turbulent fordi begge var plaget av store psykiske problemer.

- Hyggelig kveld

Januarkvelden som endte med døden for den 34 år gamle kvinnen fra Loddefjord, begynte rolig. Den tiltalte samboeren var på besøk hos sin mor og drakk noen øl. Via tekstmeldinger avtalte paret å treffes og de fortsatte kvelden på Fotballpuben.

— Vi drakk øl og jeg spilte biljard. Det var en hyggelig kveld, fortalte tiltalte i retten. 45-åringen forklarte videre at han og samboeren ble kjørt hjem av en kamerat. Tiltalte hjalp henne inn i bilen.

Etter dette husker han ikke mer før de var hjemme i leiligheten og samboeren hans lå på gulvet og skrek.

— Jeg satt på kne og lå halvveis over henne. Hun skrek og jeg slo henne i munnen med knyttet hånd. Da ble hun stille.

- BLACKOUT: Den 44 år gamle bergenseren (sittende) husker ikke at han stakk kjøkkenkniven i samboerens bryst. Bildet er fra da han ble pågrepet drapsnatten 20. januar.
VEGAR VALDE