Når valget finner sted 15. september, vil hun være 104 år. Og blir hun valgt inn i kommunestyret, har hun et klart program: — Sats på ungdommen!

Norges eldste politiker har levd med Kristelig Folkeparti halve livet. Partiet ble stiftet i 1933, da var Ellen 34 år.

— Jeg har vært medlem, men jeg husker ikke når jeg meldte meg inn, sier Ellen til Trønder-Avisa. Nå stiller hun på listen for første gang. Selv om Ellen er en tilårskommen kvinne har hun øyne til å lese alle kommunale dokumenter fra Osen kommune, men hørselen er det litt dårligere med.

— Jeg skulle kanskje ha hatt høreapparat, for jeg hører lite av det presten sier når jeg er i kirken. Men det gjør ikke så mye, for gamle folk bør jo slippe å høre på alt som blir sagt, sier hun med glimt i øyet.

Hvordan det vil være i kommunestyresalen har hun ikke tenkt på, men det er kanskje ikke så viktig heller. Hun vet hva hun vil slåss for, med eller uten høreapparat.

— For meg er det aller viktigste å skape gode og trygge arbeidsplasser for de unge. Uten at de unge har noe å gjøre, vil det ikke gå bra for Osen. For meg er ungdom det aller viktigste, slår hun fast.

(NTB)