102 personer vitner er innkalt til saken mot de to nye tiltalte etter Åsane-drapet.

Ikke alle vitnene kommer til å ta mye tid.

– Det er stor forskjell på et vitne som kan forklare seg på en uke, og et vitne som tar en time. I denne saken er det begge deler, sier statsadvokat Jarle Golten Smørdal, som skal aktorere saken.

Det er satt av åtte uker til rettssaken mot de to nye tiltalte etter drapet på Øyvind Bjarte Madsen i april 2000. Av de 102 vitnene er 41 stevnet av de tiltaltes forsvarere, advokatene John Christian Elden og Ole Petter Drevland.

Det mest sentrale vitnet i saken er Jarle Olsen, som selv er dømt til 21 års fengsel for å ha bestilt drapet.

– Det er vanskelig å forutse hvor lang tid Olsen vil bruke i vitneboksen, men uansett vil det ta flere dager, sier Smørdal.

De to tiltalte, en eks-dørvakt (37) og en fotballspiller (27), ble siktet for medvirkning til drapet på Øyvind Bjarte Madsen etter at Olsen ga nye forklaringer i saken.

Olsen pekte blant annet 27-åringen ut som den som hadde skaffet våpen både til Åsane-drapet og til drapet på Yngve Elvik i Lindås i 1999. 27-åringen ble også siktet i denne saken, men siktelsen ble nylig henlagt av Riksadvokaten.

Mandag møter 27-åringen og den 37 år gamle eks-dørvakten i Bergen tingrett, tiltalt for å ha deltatt i planleggingen av drapet på Øyvind Bjarte Madsen.

Begge de to tiltalte har helt siden de ble siktet nektet straffskyld.

ÅSTEDET: I dette huset ble Øyvind Bjarte Madsen funnet skutt og drept 19. april 2000.