Den latviske styrmannen (38) som stod att på brua åleine, nektar også å betala si bot på 8000 kroner for aktløyse. Dermed hamnar forholda i Sunnhordland tingrett over nyttår.

Medan latviaren fekk sparken av det norske reiarlaget etter samanstøyten med Stokkneset ved Sandvikvåg 25.januar i år, står Kopervik Shipping fullt og heilt bak kapteinen.

— Eg skjønar ikkje kvifor han blir bøtlagt. Han hadde farleibevis, og dei må jo tru på han når han seier at han måtte på potta ein tur, seier styreformann Arne Skeie i Kopervik Shipping, som eig tusentonnaren «Fritind».

— Det ser ut som om Kystverket er ute etter kystflåten. Å forlata brua eit kort tidsrom må vel vera lov, meiner Arne Skeie.

Skipperen var einaste navigatør om bord då «Fritind» kom frå Nord-Noreg med 1400 tonn stål og gjekk innaskjers i Korsfjorden på veg inn i Langenuen. I dette området er det losplikt, men farleibevis gir dispensasjonsrett dersom navigatøren står på brua og har ein utkikk i tillegg.

Karmøybåten gjekk godt opp på land på Stokkneset litt før klokka fem om natta og fekk ei stor flengje i botnen. Stålet blei lasta om, og båten trekt av grunnen og dokksett. Lastebåten var ein meter frå å kappa ein hovudstraumkabel til Fitjar som kjem i land på Stokkneset.