Blant mange små og store tips som ble ringt, mailet og skrevet inn til Bergens Tidende i løpet av juni, ble tipset om syvendeklassingen som klarte å snike seg om bord på to fly, kåret til det beste.

Det var mandag 30. mai at en 12 år gammel gutt fra Bergen gikk rett gjennom sikkerhetskontrollen, og ombord på et Norwegian-fly som skulle til Oslo.

Vel fremme på Gardermoen fulgte han strømmen av passasjerer inn på et SAS-Braathens-fly med kurs for Haugesund.

Der reagerte kabinpersonalet på at opptellingen ikke stemte med antall boardingkort. Likevel fløy SAS Braathens-maskinen til Haugesund, med blindpassasjeren om bord. Heller ikke denne gang ble 12-åringen oppdaget.

Han passerte begge billettkontrollene uten billett, uten problemer.

Verdensberømt hekketyveri

Bergens Tidende kan takke leserne for mange gode saker i juni måned. Historien om familien Molvik Botnmark, som ble frastjålet sin nyplantede hekk, gikk sågar verden rundt, og dukket opp i både sørafrikanske og amerikanske medier.

Det var i løpet av nattens mulm og mørke at frekke hekketyver stakk av med de 32 nyplantede tujaene i familiens hage i Sædalen. Hva tyvene skulle med hekken, vites ikke, men de har enda ikke kommet krypende tilbake med den.

— Nå har vi plantet en ny lindehekk, så vi får håpet at den fremdeles står der, sier Børre Botnmark.

Han hadde ikke regnet med at den stjålne hekken skulle havne på forsiden av avisen.

— Vi flirte jo litt av all ståheien, selv om det var veldig dårlig gjort å stjele hekken vår, sier han lattermildt.

I begynnelsen av juni la årvåken BT-leser merke til at noe ikke var helt som normalt i en boligannonse i Hus & Hjem-bilaget. Ved nærmere øyesyn viste det seg at Ulriken hadde forsvunnet fra bildet, og var erstattet av blå himmel.

Skyldte på tåke

Aktiv Eiendomsmegling skyldte på at bildet var tatt på en tåkefull dag, men hvorfor var himmelen da blå? Annonseteksten fortalte i alle fall om «førsteklasses utsikt».

Mot slutten av måneden ble Bergens tidende tipset om en mer alvorlig hendelse, da veteranbåten MS «Granvin» grunnstøtte i Raunefjorden.

Heldigvis var ikke skadene på den verneverdige båten særlig alvorlige, men «Granvin» måtte likevel undersøkes grundig i en tørrdokk før hun kunne settes inn i trafikk igjen.

Alle disse tipsene, og enda noen til, er blitt honorert med alt fra Flax-lodd til 1000 kroner. Alle innkomne tips konkurrerer om å bli månedens beste. Vinneren får 10.000 kroner.