ARNE COLLIANDER

Det gikk heftig for seg da FC Københavns direktør, Niels Chr. Holmstrøm, ble klar over at BT hadde funnet dem over en fiskemiddag på Ned's på Zachariasbryggen. Da BT-fotograf Knut Strand prøvde å ta bilder av sjefen i den danske toppklubben, ble det fort ampert. Sportsdirektøren grep tak i blitzen, gikk til angrep mot fotografen, lirte av seg danske kraftuttrykk og ga klart uttrykk for at BT var uønsket.

Ikke bare breiflabb

Både tipseren og Bergens Tidende hadde grunn til å tro at agent Stig Lillejord, Frode Johnsen og Niels Chr. Holmstrøm ikke møttes i Bergen bare på grunn av fortreffelig steinbit eller breiflabb. På dette tidspunktet, i begynnelsen av april, var Frode Johnsen i kontraktsforhandlinger med Rosenborg. Han ønsket en lengre kontrakt, Rosenborg en kortere. Rune Bratseth, trønderklubbens overhode, kjente ikke til «hysj-hysj-møtet» i Bergen. Så lenge Rosenborg ikke hadde godkjent det, var møtet ulovlig.

Historien om den iltre FCK-direktøren spredte seg raskt fra BT til danske medier. Holmstrøm stilte spørsmål ved om hvem som sto best til troende, ham eller en norsk «provinsavis».

Anmeldt

Bergens Tidende bestemte seg for å anmelde dansken for frontalangrepet mot fotograf Strand. Etterforskningen er ennå ikke avsluttet.

April var ellers en god tipsmåned, fra kultur til hendelsesnyheter og kuriøse saker. Tips utenfra satte BT på sporet av alt ikke var som det burde være på Troldhaugen. Avisens artikler førte til at både daglig leder og styrelederen er skiftet ut.

Bergens Tidende ble kjapt tipset etter at veigrunnen ved Jektevik på Stord forsvant under bilen til en mor og to barn. Heldigvis kom ingen av dem alvorlig til skade da europaveien mellom Leirvik og Sandvikvåg raste ut. Avisen ble også raskt underrettet etter to hendelser på sjøen, sandskuten «Brentland»s problemer i Vatlestraumen etter en grunnberøring, og HSD-fergen «Hordaland»s grunnstøting ved Sunde i Kvinnherad etter maskinproblemer.

Mislykket fest-spøk

I midten av april kunne Bergens Tidende fortelle om en ikke helt vellykket selskapslek på en privatfest. En av festdeltakerne, en trønder, ble påsatt håndjern. Det var moro en stund, men ikke fullt så morsomt da det viste seg at håndjernene ikke lot seg fjerne. Først ble politiet oppsøkt for råd. Deretter gikk turen til Brannvesenet som etter et visst strev fikk klippet av håndjernene og satt en lykkelig festdeltaker på frifot.

Et annet kuriøst tips kom fra Hardanger. Sigbjørn Rafdal (39) satt 24 dager for lenge i fengsel. Så ble han dømt til 21 dagers fengsel for ikke å ha betalt gamle bøter. Han trodde han slapp å sone, men nei da. Fengselsvesenet utsteder ikke «tilgodelapper».

Alle disse tipsene, og flere til, er blitt honorert med alt fra Flax-lodd til 1000 kroner. Alle innkomne tips konkurrerer dessuten om å bli kåret som månedens beste tips. Vinneren får 10.000 kroner.

RASENDE: FC København-direktør Niels Chr. Holmstrøm ble rasende da BT avslørte det «hemmelige» møtet med Frode Johnsen. Tipseren får 10.000 kroner. <br/> ARKIVFOTO: KNUT STRAND