Kristin Jansen

Det var en lørdagskveld i slutten av juli at 34-åringen ble oppringt av Dagbladet og bedt om å ta et oppdrag. Mannen var på fest og hadde drukket omtrent to pils og en flaske rødvin. Han mente likevel at han var i stand til å ta bilder.

Klokken 23.30 kom pressefotografen kom frem til åstedet der han skulle fotografere i forbindelse med et mistenkelig dødsfall. Han tok seg gjennom en avsperret stikkvei for å komme seg opp til stedet der journalister og fotografer fra andre medier ventet utenfor politisperringen. Mannen tok seg så gjennom sperringene igjen.

I stedet for å følge den samme veien som han kom opp, gikk han inn i en hage som grenset opp mot hagen der politiet jobbet med å sikre spor etter likfunnet. Her ble fotografen anholdt av politiet.

Den dømte 34-åringen fremholdt i retten at han ikke hadde tenkt å ta bilder innenfor politisperringene. Til dette bemerket retten at fotografen på telefon fortalte Dagbladet at han var blitt stanset av politiet da han skulle ta bilder.

Retten la vekt på at det er viktig at politisperringer ved et åsted ikke passeres fordi bevis kan gå tapt. Journalister og pressefotografer har et særlig ansvar i den forbindelse. Mannen tok betenkningstid. Han ønsket i går ikke å kommentere saken overfor Bergens Tidende.