I forrige måned kunne BT fortelle om 34-åringen fra Øksnes i Austrheim, som må betale høyere bilforsikringspremie til Vesta Forsikring enn jevnaldrende mannlige kunder. Selskapet hevder å ha skadestatistikk som rettferdiggjør forskjellen, men nekter å legge frem tallene. Likestillingsombudet mener denne praksisen er et klart lovbrudd.

Det var Wisnes selv som ringte og tipset BT. Saken ble hovedoppslag i søndags-BT 20. juni. Telefonen til BT ble i tillegg svært innbringende for Wisnes. Fredag fikk hun beskjeden om at saken hennes er kåret til månedens tips i juni, og blir belønnet med hele 10.000 kroner!

— Jeg hadde ikke penger i tankene da jeg ringte. Jeg var bare så sint, og måtte fortelle dette til noen, forteller 34-åringen gledesstrålende.

Lager «tipstrapp»

Wisnes har allerede planene klare for hvordan tipshonoraret skal brukes.

— Mye av pengene skal gå til bilen min. Blant annet skal den få forkrommet eksosanlegg. Så har jeg tenkt å lage en skifertrapp opp til huset. Den skal jeg kalle «tipstrappen», ler 34-åringen.

— Hvilke reaksjoner har du fått etter at BT skrev om saken?

— De fleste syns det var flott at det kom frem hvordan forsikringsselskapene diskriminerer. Noen fleipete kommentarer har det jo også blitt, så nå må jeg være veldig forsiktig når jeg kjører. Folk følger jo ekstra godt med på kjøringen min etter dette, humrer Wisnes.

Ikke fått regningen

Etter BT-oppslaget, har hun heller ikke hørt mer fra Vesta Forsikring. Regningen på den opprinnelige premien på 1700 kroner fikk hun i midten av juni.

— Da sa de at jeg skulle få egen regning tilsendt på «dametillegget», som jeg kaller det. Men det har ikke kommet ennå. Jeg håper de ikke har glemt det, for jeg er veldig spent på å se hva de har tenkt å kalle det ekstragebyret, sier Wisnes.

Denne gangen kom månedens tips på BTs tipstelefon, 02211. Du kan også nå oss med å sende tekstmelding eller et mms-bilde til 2211, samt på vår e-postadresse tips@bt.no.

Bussbrann og Erotica-jakt

Noen andre gode tips som ble honorert i juni:

— Gleden over å ta en tre kilos regnbueørret ble kraftig redusert da Kevin Glover fikk alle tre krokene på sluken inn i venstrehånden. Den dramatiske historien og bildene av den blodige hånden stod på trykk i BT 30. juni.

— 44 personer klarte å redde seg ut da det tok fyr i en svensk turistbuss med greske turister ved Bulken i Voss. (30.06.)

— 26. juni ble en familie på syv husløse da et bolighus på Kolåsfeltet i Lindås brant ned til grunnen.

— Utsiktstomten i Glaskaråsen i Åsane ble solgt for 1,7 millioner kroner - en million over takst. (23.06.)

— Øyelegen på Haukeland tok 27.000 kroner for å utføre en operasjon på en privat klinikk. Etterkontrollen foregikk i skjul på Haukeland, midt i arbeidstiden. (22.06.)

— Etter at BT ble invitert inn på besøk i Club Eroticas daværende lokaler, fikk klubben flere kreditorer på nakken. Klubben hadde kjøpt klær og byggevarer for over 80.000 kroner, uten å gjøre opp for seg. (05.06.)

Når du tipser BT, er du garantert full anonymitet. Alle tips som fører til saker i avisen, blir honorert med penger eller FLAX-lodd.

AVSLØRTE: I søndags-BT 20. juni skrev vi om 34-åringen fra Øksnes i Austrheim, som måtte betale høyere bilforsikringspremie til Vesta Forsikring enn jevnaldrende mannlige kunder.
AVSLØRTE: Etter at BT ble invitert inn på besøk i Club Eroticas lokaler og skrev om det 5. juni fikk klubben flere kreditorer på nakken.
BRANT NED: 26. juni ble en familie på syv husløse da et bolighus på Kolåsfeltet i Lindås brant ned til grunnen.