TOR LEIF PEDERSEN

Ti tusen kroner får tipseren for at Bergens Tidende ble i stand til å fortelle leserne om den uvanlige hendelsen i Åstveithallen en lørdag i slutten av november. Dette er første gang siden BT begynte å honorere månedens beste tips at et sportstips går til topps. Saken sto i avisen 29. november.

Det hadde vært en turbulent håndballkamp. Etter kampen tok lederen for Salhuslaget kontakt med dommer Kim Andrè Wollertsen. Laglederen var sterkt opphisset og dommeren fant ut at det var nødvendig å gi rødt kort til den opphissete håndballederen. Da eksploderte sistnevnte.

— Klikket fullstendig

— Han klikket fullstendig, sa et vitne til BT etterpå.

Laglederen kastet seg over Wollertsen og tok kvelertak på ham. Spillere og voksne kom til og fikk fjernet den rabiate lederen.

Episoden ble innrapport til Håndballkretsen. Dommeren fikk unnskyldninger fra Salhus-laget. - Så sint som dette kan man bare ikke bli på en dommer, fastslo lederen for håndballgruppen i Salhus T&IL i samtale med BTs medarbeider.

Lønnskaos i Marinen

Bergens Tidende har kåret tipset om denne hendelsen til månedens tips i november. Tipseren ønsker å være anonym.

Blant de tipsene som konkurrerte med månedens beste, var tipset om hvordan man kan bli kvitt fastrente på studielån (sto på trykk 4. november), om pornotegneserier (4. nov.), feil på lønningene på Haakonsvern (16. nov.), nye regler for foreningers bankkonti (25. nov.) og sogndaltreneren som er på vei til svenskene (25. nov.).

Full anonymitet

Hvis du sitter på en god nyhet, kan det lønne seg å ta kontakt med Bergens Tidende. Hver måned belønner vi små og store tips med Flax-lodd og penger. Månedens beste tips betales med 10.000 kroner.

Har du et tips til oss, kan du sende det som tekstmelding eller mms til 2211, ringe tipstelefonen vår på 02211 eller sende noen ord som e-post. Og vær sikker: Når du tipser BT, er du garantert full anonymitet.