Over lengre tid arbeidet flere av avisens krimmedarbeidere med å finne ut om tipset stemte. Til slutt knep de tyvene, to estiske statsborgere, på fersk gjerning, i ferd med å stjele store mengder brukte klær fra en Fretex-beholder i Laguneparken. Bergens Tidendes medarbeidere fulgte tyvenes varebil på diskret avstand til neste Fretex-container, nærmere bestemt i Fyllingsdalen. Senere fant BT ut at tøyet ble fraktet videre til et lager på Hylkje. Der lå det over tre tonn med brukte klær.

Mindre klær enn vanlig

Fretex forundret seg over at de i flere måneder hadde funnet mindre klær enn vanlig i klescontainerne ved byens kjøpesentre. Nå fikk de forklaringen. Etter alt å dømme sendte esterne klærne ut av landet for å bli solgt i en bruktbutikk i Estland.

Tipset om esternes tvilsomme forretningsvirksomhet kom til redaksjonen i januar, og saken ble rullet opp i avisen tidlig i februar. Reportasjen førte til at politiet rykket ut til kleslageret på Hylkje, samtidig som det ble innledet etterforskning mot esterne.

Februar-tipsene

Her er andre tips som konkurrerte om 10.000 kroner i februar:

  • Steinar Torvund fikk straffekrav for å ha slept en ødelagt bil gjennom bommen ved Trekantsambandet uten å betale for den. — Hadde man sluppet å betale for biler under slep, hadde alle tatt et tau mellom bilene for å kjøre gratis, var forklaringen fra Bro- og Tunnelselskapet.
  • Historien om den strihårete dachshunden Gunn som satte seg fast i en dreneringsgrøft i Nordnesparken. Ovnsrøret ble reddet ut av Brannvesenet etter en time.

Ble ikke kvitt Giardia

I januar fortalte Bergens Tidende om Britt Johannessen som hadde tatt fire medisinkurer mot Giardia, men uten å bli frisk. For første gang innrømmet kommunen at det kunne ta lang tid før alle ble friske. Noen må til og med regne med varige symptomer. Tipset om Britt Johannessens forgjeves kamp mot Giardiaen blir belønnet med 10.000 tipskroner for januar.

Her er andre gode tips BT mottok i januar:

  • Hagledesperado skulle ta lensmannen på Tysnes.
  • Sjåfør glemte å trekke håndbrekket skikkelig til på buss om bord i HSD-ferge. Bussen trillet inn i en bil.
  • Store deler av Sandane sentrum måtte evakueres etter ammoniakklekkasje.
  • Trailer med farlig last kjørte utfor veien ved Vadheim i Sogn. Hus måtte evakueres.
  • Universitetet i Bergen kuttet studie etter at søknadsfristen for alternative studier var gått ut. 15 studenter ble rammet.
  • Vesta-direktør Bjørn Thømt ble overraskende oppsagt.
  • Fjord Line sa opp fem medarbeidere etter smugling.

Disse tipsene nådde ikke helt til topps i kampen om 10.000-kroners tipset for januar, men tipserne er likevel blitt honorert for ha varslet Bergens Tidende. I tillegg har en rekke tipsere mottatt Flax-lodd fra avisen.