Se bilder over

I over 30 år har biltreffet blitt arrangert.

— Det gikk veldig bra. Vi tror det er rekord både i antall biler og antall publikummere, sier Carl A. Harbitz-Rasmussen.

PUBLIKUMSFAVORITT: Vinner av «Best in Show», en 1999 Audi TT Mk1 Quattro, eid av Thomas Lunder.
Bjarte Osberg

Han er talsmann for biltreffet og selv fra Bergen Veteranvogn-Klubb, én av totalt 11 motorklubber som står bak den årlige massemønstringen.

Krom og lakk

Torsdag glitret det i krom og lakk rundt hele kjøpesenteret.

En foreløpig opptelling torsdag ettermiddag viser følgende: Omtrent 1100 biler og cirka 10.000 publikummere, inkluderte folk i bilene.

Vårmønstringen seiler opp som et av de store biltreffene i landet

Carl A. Harbitz-Rasmussen, talsmann

— Vi fylte opp hele hovedparkeringsplassen og hele plassen på baksiden av Lagunen. I tillegg sto det biler over tre etasjer i det gamle parkeringshuset, sier en strålende fornøyd Harbitz-Rasmussen.

Han nøler ikke med å utbasunere:

— Vårmønstringen i Bergen seiler opp som et av de store biltreffene i landet.

Som eksempel trekker han frem at årets vinner av veteranklassen kom fra Sogn og Fjordane.

— Og en annen kar kom med en Volvo helt fra Nordmøre.

- Hva tenker du om en slik oppslutning på en sommerlig fridag?

— Det forteller jo om en viss interesse for bil. Selv den største bilmotstander har en tendens til å trekke på smilebåndet over slike treff. Gamle biler, og spesielle biler generelt, er folkelig kultur, sier bilentusiasten.

Langt mer enn amcar

Harbitz-Rasmussen sier det for lengst er historie at biltreffet bare dreier seg om amerikanske biler.

— Vårmønstringen har jo sitt utspring i amcar-miljøet. Men dagens bilungdom og gatebilmiljø er vel så opptatt av å bygge om japanske biler. I min tid var drømmen kanskje en Camaro, i dag er det nye trender og nye typer biler. Og alle er like velkomne, sier han.

Harbitz-Rasmussen forteller at årets publikumsfavoritt var alt annet enn gammel: Det ble en Audi TT Quattro 1999-modell som stakk av med den utmerkelsen.

REKORD: Arrangørklubbene anslår at 1100 biler, også av den store typen, var innom vårmønstringen på Lagunen i Bergen. Her ses en Peterbilt.
Hans P. Waage