Fartskontrollen var tirsdag klokken 0900 — 1115 i Nygårdstunnelen retning vestover.

Tatt lappen fra 100

19 bilførere ble tatt og to fikk beslaglagt førerkortet. Siden åpningen av Nygårdstunnelen i juni 1999 var dette førerkort nummer 100 som er beslaglagt.Ikke på noen annen strekning i Bergen er det blitt beslaglagt 100 førerkort, forteller avdelingssjef for trafikkavsnittet Arvid Ask til bt.no.

101 km/t

Høyeste hastighet holdt en 24 år gammel mann fra Sotra. Han ble målt til 101 km/t hvor fartsgrensen er 60 km/t.

Denne kjøreturen kunne fort endt i en katastrofe. I tillegg til farten ble det oppdaget at bilens høyre dekk var under lovlig mønsterdybde og lufttrykket var kun 7 pund, mot normalt ca. 24 pund.

Rettspraksis ved slike høye hastighetsovertredelser er betinget fengselsstraff og en kraftig bot. Han må også påregne å være uten førerkort i 1 år.

Politiet ville ha 70 km/t

-Var det ikke slik at politiet i sin tid ønsket 70 km/t som fartsgrense i Nygårdstunnelen?

-Jo, vi gikk i høringsrunden inn for 70 km/t i denne tunnelen. I ettertid har vi endret oppfatning. Tilbakemeldingene fra dem som utfører kontrollene i Nygårdstunnelen er helt klare. De mange feltskiftene i tunnelen, avkjøringen til Møhlenpris og det at veien fortsetter ut på Puddefjordsbroen, gjør at vi nå mener veisjefens avgjørelse om 60 km/t var rett her, sier Arvid Ask til bt.no.

Og om noen skulle være i stuss, i 60-sonen ryker lappen på 86 km/t.

60 ELLER 70: Politiet gikk inn for 70 km/t i Nygårdstunnelen, men mener nå at 60 km/t er rett fart. Arkivfoto: RUNE SÆVIG