LOTTE SCHØNFELDER

De presenterer kommunens 100-årsgave til buekorpsene i Bergen som var en tradisjon allerede i 1905.

Buekorps er kjekt å ha. Det har også byens styrende funnet ut. Og nå gjør de noe med det, annet enn å bruke dem som staffasje i ny og ne.

— Vi har vært opptatt av og har ønsket å støtte oppunder buekorpsbevegelsen, sa kulturbyråd Henning Warloe og fortalte at han og ordføreren hadde hatt et stort møte med buekorpsene i fjor. Det som blant annet kom frem fra korpsene var ønske om bedre synlighet i bybildet, altså at de ble brukt mer aktivt - og så var det problemet med rekrutteringen i våre dager når de fleste gutter i rett alder holder til alle andre steder enn i sentrum. Hva med hjelp til vervingen?

Resultatet er blitt en vakker profileringsbrosjyre som korpsene kan bruke i rekrutteringen, som kommunen skal gi til uvitende og nysgjerrige og som også skal gis som klassesett. Dessuten skal alle Bergens rektorer få brev fra ordføreren, noe som forhåpentlig vil gjøre det lettere for offiserene å komme til og drive verving.

Det er ikke bare kommunen som har trødd til - det har til like Gaia og HSD Buss gjort. Representanter fra de to selskapene ble nemlig også innkalt til et møte hos ordføreren, og det resulterte i at de bestemte seg for å støtte buekorpsene med reisebevis. Korpsene får utdelt et antall etter antall aktive, og så får de selv bestemme om det er de yngste eller de med lengst reise som skal få nyte godt av denne gaven.

Noen vil synes «timingen» er litt dårlig - på tampen av buekorpssesongen. Men nei, for som det ble sagt: Vervingen begynner allerede til høsten. Og det kommer alltid en ny sesong.

For øvrig skal buekorpsene sette punktum for Bergens 100-årsfestuke søndag 19. juni med litt andre tiltak enn vi vanligvis forbinder dem med. Men det kommer vi tilbake til. Selvfølgelig.

GAVE: Fra markeringen på Torgallmenningen i går, hvor ordfører og kulturbyråd presenterte den nye brosjyren.