I går var leken over for den unge skolegutten. I avhør tilsto 15-åringen å ha ranet Joker-butikken på Garnes ved 1130-tiden mandag.

— Han ble tatt inn til avhør, og tilsto etter kort tid. Gutten er ikke tidligere kjent for politiet, sier politibetjent Nils Inge Romslo ved Arna og Åsane politistasjon til BT.

Ble satt fri

Politiet vil si minst mulig om saken, ikke minst av hensyn til den svært unge gjerningsmannen. Gutten ble løslatt etter at avhøret var ferdig.

— Det er ikke grunnlag for å fengsle ham, ikke minst på grunn av alderen.

Etter det BT forstår røpet unggutten på mange måter seg selv. Han skal ha snakket om ranet til kamerater. Ikke lenge etter at ranet var utført, skal han også ha kommet tilbake til butikken for å følge politiets jakt på raneren.

— Jeg vil ikke kommentere detaljer fra etterforskningen, utover at det er tydelig at gutten har skjønt alvoret av det han har gjort, sier Romslo.

Ransofrene er lettet over at saken nå er løst.

— Dette var godt å høre. Politiet gjorde en grundig jobb, og vi hadde ventet på at telefonen skulle komme, sier daglig leder Sigmund Rolland i Joker-butikken på Garnes.

Butikkeier reagerer

Fullt så imponert er han ikke over at gutten ble satt fri.

— Det synes jeg er galt. Det er ikke riktig at han skal sendes tilbake til nærmiljøet. Fengsel er kanskje ikke det riktige, men han burde vært sendt bort fra distriktet, sier Rolland.

— Vi vet jo ikke hvem han er. Plutselig kan han være blant kundene igjen. Han er ikke velkommen mer her i butikken, sier Rolland.

Han forteller at ranet har vært det store samtaletemaet gjennom hele uken.

— Overalt hvor vi går er det dette det blir snakket om. Det er på mange måter godt også, sier han.

Rollands kone, Målfrid, var den som ble utsatt for selve raneren.

— Hun har taklet det veldig bra. Vi har også fått tilbud om hjelp fra helseteam i butikkjeden. Det har vi takket nei til, sier Rolland.

Butikkfamilien er ikke overrasket over at det er ung gutt som er tatt.

— Det hele virket uprofesjonelt. Min kone trodde heller aldri at det var et ran, sier Rolland.

Til BT fortalte konen tirsdag at hun trodde det var noen som tøyset.

— Nå må du holde opp å tulle, sa jeg til ham. Jeg var sikker på at det var en spøk, uttalte Målfrid Rolland.