Christian Thunestvedt (4) gleder seg til barnehagen hver morgen.

— Vi er strålende fornøyd med tilbudet her i Indre Arna. Måten han blir tatt vare på og den fine utviklingen han har hatt gjør oss veldig trygge på at han trives veldig godt her i Bogane barnehage, sier pappa Geir Thunestvedt som er i barnehagen for å hente sønnen Christian på fire år.

Bogane barnehage ligger i grønne omgivelser i Indre Arna. Barnehagen får hver dag besøk av 51 barn, men akkurat nå er det litt feriestille. Klokken nærmer seg fire og foreldre kommer for å hente barna sine.

— Han snakker om barnehagen i feriene og det virker som han trives kjempegodt. Det er det viktigste for oss, sier pappa Geir Thunestvedt

Bydelen på «andre siden» av Ulriken skiller seg ut med de klart mest tilfredse barnehageforeldrene.

— Det er et tett lokalsamfunn. Kanskje det er forklaringen, sier oppvekstbyråd Hans Carl Tveit.

Det tror Kristin Haugsbø han har rett i. Hun er styrer i Bogane barnehage.

— Det er en nærhet her, både til administrasjonen og til nærområdet som jeg tror er veldig god. Vi legger stor vekt på det å ta godt imot om morgenen og det å være synlige når foreldrene henter.

Haugsbø har en enkel forklaring på hvorfor barnehagen er så populær blant foreldrene.

— Foreldrene kommer, leverer og henter barna hver dag. De ser sitt eget barns relasjoner til andre barn og til de voksne. Det skaper en nærhet som for eksempel skolene ikke får.

STORTRIVES: Christian Thunestvedt (4) blir hentet av pappa Geir Thunestvedt i Bogane barnehage. - Når han trives i barnehagen, så trives vi også. Det er det viktigste, sier pappa Geir Thunestvedt.