— Hva sier du? I USA?

Bookingansvarlig for Ekstremsportveko, Vidar Lund, er svært forbauset da BT konfronterer ham med at bandet er i Woodenville i Washington 28. juni. I hvert fall er de det ifølge hjemmesiden til bandet. En opplysning vi finner ved å gå inn på lenken fra Ekstremsportvekos egne hjemmesider.

Det arrangørene på Voss har fått, er i stedet et show ved navn Earth, Wind & Fire Experience med Al McCay & his Allstars. Gitarist Al McCay var riktignok medlem i det berømte bandet på 70-tallet, men det er 27 år siden han sluttet for å satse på en solokarriere. De siste årene har han turnert med et kremlag som blant annet fremfører slagerne til hans tidligere band.

  • Er det slik det er fatt, føler jeg at vi er ført bak lyset. Jeg var sikker på at det var den ekte varen, sier Lund.

- Ingen kontrakt ennå

På hjemmesidene til Ekstremsportveko står det at det er bandet fra Nobelkonserten for et par år siden som kommer, og at de fleste i originalbesetningen er med.

Bookingsjefen bedyrer at de ikke har vært ute etter å lure publikum, men hele tiden har trodd at det er storstjernene de har huket tak i.

  • Hva står det på kontrakten dere har fått?
  • Vi har ikke fått noen kontrakt ennå selv om vi har purret på Atomic, sier Lund.
  • Er det ikke litt uforsvarlig å sette opp en storkonsert uten at det hele er formalisert?
  • Nei, vi har fått skriftlig bekreftelse på at bandet kommer.

Atomic Agency i Oslo, som er den ansvarlige norske agenten, tar det ikke akkurat med godt humør da BT ringer opp.

— Dette vil jeg ikke snakke med deg om. Vi er ikke noe pressebyrå for Ekstremsportveko. Du får snakke med Vidar Lund, sier Erik Uppstrøm i Atomic og slenger på røret.

Ringer ikke tilbake

Da BT litt senere snakker med daglig leder Thomas Olavsen, er han ukjent med saken. Han bedyrer imidlertid at han skal sjekke opp og ringe tilbake. Noe han aldri gjør.

I stedet ringer bookingansvarlig Vidar Lund tilbake noe senere. Han presiserer at Atomic Agency ikke har forsøkt å selge Ekstremsportveko noe på falske premisser, men at det hele skyldes dårlig kommunikasjon. I den grad Ekstremsportveko har lurt noen, må det være seg selv.

  • Nå forsøker vi å rydde opp i misforståelsene, sier han. Jeg er uansett sikker på at det blir en kjempekonsert.

— Men du må vel innrømme at dette er å annonsere Coca Cola og deretter servere billigvarianten fra Rimi?

  • Jo, men jeg er ikke redd for at noen skal gå tørste ut, sier Vidar Lund i Ekstremsportveko.

Hva synes du om bookingblødmen? Si din mening i kommentarfeltet under!

KOMMER IKKE TIL VOSS: Earth Wind and Fire holder koken på konsertfronten, men til Voss kommer de ikke - selv om de står på programmet for Ekstremsportveko. I stedet er det showet Earth, Wind & Fire Experience med Al McCay & his Allstars som kommer. Ekstremsportveko trodde det var ekte vare de hadde fått.
Eliseo Fernandez