Krogsæther har vært en gjenganger både i BTs spalter og for politikerne i Komité for miljø og byutvikling (KMBY). I går kveld behandlet komiteen søknaden hans om å bygge et uthus på eiendommen i Breimvegen.

Tidligere har Krogsæther fått smekk på fingrene for å ha satt opp en ulovlig fylling. Siden 2002 har han neglisjert pålegg både om å fjerne deler av fyllingen og tvangsmulkter.

Byrådet innstilte på å tillate byggingen av uthuset, selv om Krogsæther først søkte etter at en stor betongterrasse var satt opp. Tilsynsrådet for byens utseende har godkjent uthuset.

— Vi kan ikke nekte et lovlig tiltak på grunn av tidligere synder, selv om vi gjerne skulle ønsket det, sier byråd Lisbeth Iversen.

Men flertallet i komiteen ville statuere et eksempel. Med henvisning til den såkalte skjønnhetsparagrafen i Plan- og bygningsloven, vedtok de at det planlagte uthuset var for ruvende, og at søknaden må avslås. Frp var eneste parti som stemte for søknaden.

— Det må ikke bli slik at man kan be om tilgivelse i stedet for tillatelse, sa Anne Gine Hestetun (Ap).

Også KrF og Høyre ville sette foten ned, og var sterkt kritisk til Krogsæthers fremferd.

— Her er det snakk om et bygg som ligger på toppen av en ulovlig fylling. Hele bygget henger egentlig i løse luften, sa Johan Horn (H).

Krogsæther kan klage på vedtaket, og da blir det trolig en ny runde i det politiske systemet, før Fylkesmannen må si sitt til slutt.

PÅ BEFARING: Komite for miljø og byutvikling på befaring hos huseier Ronny Krogsather (i blå jakke) i Breimvegen 6 sist tirsdag. ARKIVFOTO: RUNE BERENTSEN