• Det er givende å jobbe med barn. Når jeg i tillegg kan drive med hobbyen min friluftsliv i jobben, er dette det beste yrket jeg kan ha.

Torbjørn Lundhaug er avdelingsleder i naturbarnehagen Granebo Barnehage i Bergen. De har hele Fløyen som uteområde, og er ute i naturen hver dag. Ungene er friske og røde i kinnene etter en lang dag ute på akebrett.

— Jeg begynte som assistent og visste hva jeg gikk til da jeg valgte utdanningen. Det er et spesielt yrke, uten noe jag etter posisjoner og forfremmelser, og med dårlig lønn. Men jeg har en stor frihet, sier Lundhaug.

I Granebo Barnehage er tre kvinner og tre menn ansatt. Helt perfekt, mener Lundhaug.

— Jeg har vært alene som mann i barnehage, og følte meg som en fremmed fugl på pauserommet. Kollegene var kjekke, men noe manglet. Som mann skulle jeg være både lekeonkel og vaktmester. Det kunne være slitsomt.

Slit og dårlig lønn blir gjerne fremhevet som kjennetegn ved jobben, også av fagorganisasjonen til de barnehageansatte. Men jobben er mye mer enn det, mener de som tilbringer dagen sammen med barna.

— Å arbeide med barn er fantastisk givende. Ingen dag er lik, sier Gløer Gudmundsen, styrer i Granebo Barnehage.

— Som mann i barnehage ble jeg veldig godt mottatt både av barna og foreldrene. Jeg føler meg heldig, og ser også at barna har godt av å ha flere menn rundt seg, sier Torbjørn Lundhaug.

ER HELDIG: - Jeg er heldig som får jobbe med barn, og ser at barna har godt av å ha flere menn rundt seg, sier Torbjørn Lundhaug i Granebo Barnehage. (Foto: Ørjan Deisz)