• Vi kom lørdag, så vi har hatt tre dager med bra vær, og to med regn. Slett ikke så verst innledning på ferien, sier Carsten B. Nielsen.

ODDLEIV LYGRE

Den tapre danske har våget seg frem fra presenningen som har gitt ly for regnet om bord i seilbåten.

Regn og atter regn formiddagen gjennom, og fritidsbåter i kø rundt Zachariasbryggen. Det ser fuktig ut, men det er slutt på at båtlivet var en primitiv ferieform der man levde i pakt med naturen. I dag kan man ha det både tørt og komfortabelt om bord i fritidsbåten, men i seilbåten er det hensiktsmessig med en presenning over bommen.

— Vi har byttet båt med en familie i Os. Byttet ble ordnet over Internett, så her er vi, mens Os-familien bruker vår seilbåt fra København. Vi er på seilferie i Norge for niende gang, men det er første gang i Bergen og på Vestlandet. Tidligere har vi holdt oss på trivelige Sørlandet, sier Carsten B. Nielsen. Som sier at han legger turen nordover langs kysten i dag - dersom været blir noenlunde bra.

— Vi fikk med oss mye av det Bergen har å by på i helgen, og har hatt det fint i seilbåten. Men maten er dyr i Norge, og den sterke norske kronekursen har jo ikke gjort det billigere. Men vår «byttefamilie» fra Os kan jo leve rimelig i Danmark. Vanligvis har vi mat og drikke med oss i båten, men denne gangen kjørte vi bil fra Danmark til Os. Dermed var det begrenset hvor mye vi kunne ta med. Men øl og vin ble det plass til, og det hjelper jo på reisekassen, sier den blide danske.