KRISTIN JANSEN

Det sa han da saken startet i Bergen tingrett i går. Mannen erkjente seg skyldig i to av de i alt fire forsøkene på forsikringssvindel som han er tiltalt for.

— Jeg tok kontakt med en bekjent av meg som skulle selge bilen sin. Vi avtalte at jeg skulle fjerne den slik at han kunne få forsikringspengene, sa 24-åringen da han forklarte seg om tyveriet av en jeep i desember 2001. Han benektet dermed at han handlet på bestilling fra bileierne slik politiet mener.

Fikk utlevert nøkkel

Mannen fortalte videre at han fikk utlevert nøkkelen til bilen, men at han ga denne videre til en annen bekjent som kjørte den bort. Hva han betalte for denne tjenesten og hva han selv skulle få i utbytte kunne han ikke gjøre rede for.

— Jeg husker ikke, sa han og viste til eget rusmisbruk i perioden da tyveriene skjedde.

Da han et drøyt halvår senere fjernet en BMW fra parkeringsplassen på Flesland, var det etter en tilfeldig inngått avtale med eieren. Også denne gangen fikk han utlevert nøklene på forhånd.

— Etterpå skulle jeg selge den videre for 10.000 kroner, men jeg fikk aldri de pengene. Jeg fikk heller ikke noe fra han som eide bilen, sa 24-åringen.

Solgte uten papirer

— Dette må jo være en altfor lav sum for en slik bil. Hvorfor tok du ikke mer for den, spurte dommer Elisabeth Løseth

— Jeg solgte den uten papirer, svarte tiltalte.

— Si meg, er du en slags mellommann? Hadde du noen bak deg som bestilte disse tyveriene, spurte Løseth videre.

— Nei, det hadde jeg ikke, svarte mannen. Saken mot 24-åringen, som også er tiltalt for tyveri av en rekke motorsykler, biler og en fritidsbåt, blir avsluttet i morgen.