Da konen krasjet ville ektemannen (35) at vitnene skulle lyge om det de hadde sett. Det ville de ikke.

Mandag må ektemannen i retten og forklare seg om hva som skjedde tidlig en tirsdag morgen i desember, da konen skulle kjøre de to småbarna i barnehage.

Har ikke lappen

Konens største utfordring i forhold til bilkjøring er at hun ikke har lappen. Hun har faktisk aldri hatt lappen.

Da hun presterte å kjøre ned en brannhydrant og et trafikklys i Kringsjåveien på Laksevåg, skapte det furore i trafikken og store materielle skader. Hydranten fløy 13 meter gjennom luften og stolpen hele 18 meter.

Kvinnens løsning etter smellen ble å ringe til mannen som kom kjørende i sin Mercedes. Konen overtok mannens bil og kjørte videre, mens mannen overtok ansvaret på ulykkesstedet. Ifølge tiltalen skal han ha oppfordret to av vitnene til å komme med uriktig forklaring til politiet.

20.000 kroner i bot

–Si til politiet at det var jeg som kjørte bilen og at jeg er uskadet, skal 35-åringen ha sagt til to av vitnene på stedet.

De to vitnene nektet og da skal 35-åringen ha prøvd å forklare dem at årsaken til at konen måtte kjøre fra stedet, var at hun ikke hadde førerkort.

35-åringen klarte heller ikke med dette å overbevise de to, og da politiet kom, fikk politiet den riktige forklaringen. Den førerkortløse kvinnen ble innhentet av politiet, og har senere fått en bot på 20000 kroner.

Ektemannen er nå tiltalt for å prøve å påvirke andre til å komme meg løgner til offentlig myndighet, der forklaringen var bestemt som bevis i en sak. Han er også tiltalt for at han sendte konen av gårde i bilen sin, til tross for at han visste at hun ikke hadde førerkort.

KONESMELL: Konen smadret sin egen bil, stakk senere av i mannens bil, mens han ble igjen på stedet og skal ha forsøkt å få vitner til å lyge om det de hadde sett.ARKIVFOTO: RUNE NIELSEN
KRASJ: Det gikk hardt utover ting langs veien da kvinnen uten førerkort kom kjørende til barnehagen. ARKIVFOTO: ANE BØRHAUG