Byrådsleder Monica Mæland (H) har i utgangspunktet ingen kommentar til BTs opplysninger om at politiet planlegger en større aksjon i Nygårdsparken.

—  Men både kommunen og politiet er enige om at vi skal rydde de åpne russcenene i parken. Vi kan ikke akseptere åpen omsetning av narkotika i byen vår, sier byrådslederen.

Hun avviser videre Marte Mjøs Persens påstand om at det ikke finnes hjelpetiltak for narkomane i Bergen.

— Vi har rehabiliteringstilbud i denne byen. Vi har blant annet LAR-senteret og Strax-huset.

-  Hva med sprøyterom?

—  Personlig er jeg for at det skal etableres egne sprøyterom, men det spørsmålet er det stor uenighet om. Politisk så har Høyre sagt at sprøyterom ikke er veien å gå, sier Mæland.

Leder for Utekontakten i Bergen, Marit Sagen Grung, bekrefter at miljøet i Nygårdsparken er blitt tøffere.

Hun mener det er blitt flere brukere i parken, særlig det siste året. Mens det i Oslo selges hasj ved Akerselva og tyngre stoffer rundt Oslo S, påpeker Grung at det i Nygårdsparken omsettes både tyngre og lettere stoffer.

—  Omsetningen skjer så åpent at det tiltrekker seg flere utenlandske selgere. Det har vi særlig sett det siste halve året. I tillegg er det gjerne folk der hele natten, mens det tidligere var tomt klokken åtte om kvelden, sier hun.

—  Vi vil ha flere og mer målrettede helse- og sosialmessige tiltak, men vi ser positivt på at politiet øker trykket også, sier Grung.