De forholdene som politi og påtalemyndighet mener å ha avdekket, gir innblikk i et ekstremt voldelig miljø preget av trusler, narkotika og store mengder ulovlige våpen.

To 25-åringer er tiltalt for grovt ran av en mann som de først skal ha slått ned, rettet en springkniv og en pistol mot, og deretter tapet sammen hendene på. Den ene av dem er også tiltalt for å ha motarbeidet rettsvesenet, ved at han etterpå skal ha forsøkt å få ransofferet til å trekke anmeldelsen av ham.

«Jeg har to kamerater som kommer og tar deg etter rettssaken, dersom jeg blir dømt», skal 25-åringen ha sagt.

Skalpell mot halsen

Den samme 25-åringen er tiltalt for å ha slått og sparket to andre personer, og rettet et skalpell mot halsen mot ytterligere et offer. Han skal også ha truet med tortur, og med å skyte vedkommende i beina.

En 20-åring som skal ha vært med på mishandlingen av den ene personen, skal ha truet med å skyte ham med en salongrifle. Etter å ha siktet på offerets hode, skal han ha fyrt av et skudd rett over ham.

Alle de tre tiltalte er tidligere straffedømt. 25-åringen som er tiltalt for de alvorligste forholdene har sittet i varetekt siden september. Han er også tiltalt for flere tyverier, heleri, kjøring i ruspåvirket tilstand og ulovlig oppbevaring av skytevåpen, skarpe skudd, springkniv, batangakniv, batong og karatepinner. Hans forsvarer, advokat Erik Persen, sier at 25-åringen nekter straffeskyld for de usedvanlig stygge voldsanklagene. De andre lovbruddene har han langt på vei erkjent.

Bergen tingrett har satt av tre dager til saken. Aktor er politiadjutant Trond Eide.