• Anklagene om at jeg voldtok dem er hevn fordi jeg kuttet kontakten med dem, sa 25-åringen som er tiltalt for overgrep mot åtte tenåringer og en voksen kvinne.

Mannen er tiltalt for voldtekt mot tre jenter, alle under 16 år. I tillegg er han tiltalt for voldtektsforsøk mot en voksen kvinne samt seksuell omgang med barn under 16 og 14 år.

Saken som startet i Bergen tingrett i går er en del av et større sakskompleks hvor to menn, begge kurdere fra Irak, ble tiltalt. Den første ble dømt til seks og et halvt års fengsel i november.

— «Jævla utlending»

25-åringen erklærte seg ikke straffskyldig på de fleste og mest alvorlige tiltalepunktene. Mannen innrømmet imidlertid i retten at han hadde hatt samleie med jentene, noe han har benektet under politiavhør. Han forklarte at samleiene med de tre kvinnene som har anklaget ham for voldtekt, var frivillige.

På spørsmål fra dommeren om hvorfor de skulle lyve om det, svarte han hevn.

— Disse tre jentene er venninner. De snakker sammen. Dette var hevn fordi jeg kuttet kontakten med dem, sa han.

Også kvinnen som anmeldte ham for voldtektsforsøk, gjorde det av hevn, ifølge tiltalte.

— Hun spurte om jeg ikke kunne kjøre henne hjem. Jeg svarte at jeg hadde drukket. Da ble hun sur og kalte meg en jævla utlending, sa han.

-Vil si sannheten

Som forklaring på at han hadde samleie med så unge jenter, fortalte han at han dels ikke visste at de var under 16, dels hevdet at det var etter at de hadde fylt 16. Han innrømmet imidlertid at han visste at den ene var under 16 år.

— Jeg visste at det er forbudt å ha sex med kvinner under 16, men jeg visste ikke at det var så farlig.

— Hva mener du med det?

— Hadde jeg visst det, så hadde jeg aldri gjort det, sa han.

Mannen kom til Norge som asylsøker i 1999. Han har fått midlertidig oppholdstillatelse på humanitært grunnlag.

Dommeren spurte tiltalte flere ganger hvorfor han verken i politiavhør eller i fengslingsmøter hadde innrømmet seksuell omgang med kvinnene.

— Fordi jeg var redd.

— Du er ikke redd nå?

— Nei, jeg er ikke redd nå. Nå vil jeg fortelle sannheten.