SVs Torill Otterskred uttalt i BT i går at fylkeskommunene pøser ut millioner til dyre, private barnevernstilbud.

— Det er ikke noen vesentlig forskjell i pris på privat og offentlige tilbud dersom man sammenlikner tiltak av samme kompleksitet. Mange av de private aktørene gir dessuten meget gode faglige tilbud, sier han.

Handeland viser til at det er opprettet et eget utvalg som skal vurdere hver enkelt plassering i institusjoner utenfor det offentlige.

Også flere tidligere ansatte reagerer på et av utsagnene til Torill Otterskred. Hun kritiserer bruken av private aktører, og konsekvensene av når de blir lagt ned: «Atter en gang får ungdommene foten i ræven og må flytte, sa hun.

— Ingen av ungdommene ble satt på gaten. Faktum er at flere av de ansatte fortsatte å jobbe med de ungdommene de hadde ansvar for også etter at Sosial Motivasjon var konkurs, selv om de ikke hadde garanti for å få lønn. Vi har også vært rådgivere for flere av disse ungdommene etter at de har sluttet, sier Kjetil Olsen, som var ansatt i ca. fire år i selskapet. - Miljøarbeiderne i Sosial Motivasjon gjorde en kjempejobb, sier han.