– Jeg har løyet om dette i 11 år nå, men er lei av det og står derfor frem, skriver Njøten i en e-post til Bergens Tidende.

I går skrev BT at flere stiller seg svært tvilende til at Njøten kan ha ledet noe oppdrag med å lamme familien Fagereng.

Både tidligere lærere og sentrale etterforskere spør hvor sannsynlig det er at en 18 år gammel folkehøyskoleelev kan ha klart å lure både politihunder og etterforskere, i en sak politiet brukte store ressurser på å etterforske.

Terrorstart: 1995

Stian Njøten var elev ved teaterlinjen på Olavskolen på Bømlo skoleåret 1994-95. Samme høsten blir det ved to anledninger knust ruter på Fagerengs bolig på Bønes. I Se og Hør blir det fremstilt som om ruteknusingen er starten på Njøtens terrorvelde mot familien Fagereng.

Njøten har denne forklaringen på at han likevel har utført handlingene.

– Jeg kom inn i bildet i august 1995, alt som skjedde før dette, vet jeg ikke noe om. Jeg sluttet 7. desember 1995 da jeg ble tatt for ett tabberan, forklarer Njøten.

I perioden august 1995 til desember 1995 skal Njøten ha sørget for overfall av Anne Grethe Fagereng, innbrudd og ildspåsettelser.

– Jeg er flink til å lure folk

Njøten slår nå hardt tilbake mot tidligere lærere som uttalte til BT at han er glad i å fortelle historier, uten at man kan sjekke sannhetsgehalten.

– Jeg er som alle andre glad i historier, men liker ikke å fortelle historier som setter meg i dårlig lys. Hva andre som ikke kjenner meg mener om dette gir jeg blaffen i, enten det er Tjøstolv (tidligere lærer på folkehøyskolen) eller andre som er så feige at de vil være anonyme, skriver Njøten.

Mot dem som mener at han er en uetterrettelig bløffmaker sier han dette:

– Jeg er flink til å lure folk enten det er hotellbetjenter, andre eller politi, derfor tok det 11 år før sannheten kom. Det viktige i denne saken er sannheten og den kommer frem nå, påpeker Njøten.

Mer enn dette er ikke Njøten villig til å utdype overfor BT.

– Jeg vil ikke si så mye nå før jeg har snakket med politiet, skriver Njøten.

Starter ettforskning i dag

Politifolkene han kommer til å snakke med er en gruppe etterforskere fra Agder politidistrikt.

I løpet av dagen i dag kommer politiinspektør Arne Pedersen, kjent fra etterforskningen av Baneheia-saken, til å plukke ut et team som skal gå i gang med å etterforske Fagerengsaken.

Oppdraget tikket inn på faks fra Riksadvokaten på mandag.

– Hva er oppdraget fra Riksadvokaten?

– Vi må avklare hva saken seg om med utgangspunkt i det som påstås å være kommet frem fra Njøten, sier Bjørn Hareide, politimester i Agder politidistrikt.

– Har du lest det som sto i Se og Hør?

– Nei, det har jeg ikke. Jeg venter på dokumenter fra Walter Wangberg. Det er de vi skal gå gjennom, sier Hareide.