Politiet i Zeebrügge mottok i dag tidlig en obduksjonsrapport som slår fast at 30-åringen fra Bergen døde av skader i hode— og brystregionen.

— Skadene tyder på at avdøde har falt ned fra broen. Han har falt 22 meter, muligens har han slått borti noe på vei ned. Skadene i brystet var dødelige, sier pressetalsmann for påtalemyndigheten i Zeebrügge, Jaan van Belle.

— Føler politiet seg sikre på at Alvestad ikke har vært utsatt for noe kriminelt?

— Ja, det var en ulykke, sier van Belle.

Kan ha sklidd

Dødsfallet i Belgia er blitt betegnet som et mysterium. Verken politiet eller de pårørende forsto hvordan Alvestad hadde falt ned i den dype brosjakten.

30-åringen ble sist sett på en kafé like i nærheten av marinebasen den 16. november. Han skal ikke ha vært synlig beruset da han forlot utestedet. - Vi vet ikke hvorfor han befant seg p broen. Det kan tenkes at han har gått seg vill, broen ligger bare noen hundre meter fra basen, sier van Belle.

Politiet tror Alvestad kan ha falt ned da han skulle studere brokonstruksjonen.

— Det er en meget spesiell bro. Vi ser ikke bort fra at avdøde, som var utdannet ingeniør, kan ha sklidd da han kikket på mekanismene under broen. Det har i norske medier vært hevdet Alvestad ble funnet uten sedler i lommeboken. Vitner skulle ha sett nordmannen med mange penger tidligere på kvelden.

Belgisk politi avviser i dag at Alvestad har vært utsatt for et ran.

— Vi har ikke kjennskap til at han er blitt frastjålet noe som helst, sier Van Belle. Påtalemyndigheten venter fortsatt på svar fra en rekke blodprøver. Blant annet vet man fortsatt ikke om Alvestad hadde promille i blodet da han døde.

ULYKKE: Odd Audun Alvestad ble utsatt for en ulykke, konkluderer belgisk politi.
PRIVAT