Byrådene Hans-Carl Tveit (V) og Trude Drevland (H) var tirsdag på Gimle skole for å markere starten på en kartlegging av ungdomsmiljøene i Bergen. Gimle skal blant annet få en barnevernsvakt på skolen.

Pressen ble invitert til skolen i etterkant av møtet. Trude Drevland sa til BT at byrådet ikke ønsker å stigmatisere Gimle skole, men at det er et naturlig sted å starte. Gimle har vært plaget med avisoppslag i høst, der uheldige episoder om gjengoppgjør har vært tema.

— Vil ha oppmerksomhet

Oddny Miljeteig, som er leder i bystyrets komité for oppvekst, beskylder Trude Drevland og Hans-Carl Tveit for å bruke Gimle skole i et forsøk på å skaffe seg oppmerksomhet. Deres forsøk på å vise frem politiske resultater har økt det negativet fokuset på Gimle skole, mener hun.

— Byrådene bidrar nettopp til å stigmatisere Gimle skole ytterligere. De stiller opp med ikke mindre enn to byråder, og velger en skole som allerede har et rykte for å være vanskelig. Andre med kjennskap til skolene vet at det ikke er forskjell på Gimle og andre ungdomsskoler, sier Miljeteig.

I går skrev hun et brev til de to byrådene, der hun ber om informasjon om byrådets nye arbeid med å kartlegge ungdomsmiljøene i byen. Hun skriver at hun er opprørt over at byrådene selv har skapt negative oppslag om Gimle skole,. Selv har hun en sønn i niende klasse, og mener hun har inngående kunnskap om skolen og dens miljø.

Uklart mål

Hva politikerne nå vil med sin kartlegging, synes uklart for Miljeteig.

— Det er uklart hva de har å melde. Jeg har inntrykk av at de bare vil ut og vise handlekraft, sier Miljeteig.

Hun mener at byrådene burde ha valgt en annen skole for å sette i gang sitt nye prosjekt for å understreke at Gimle ikke er spesiell. Både rektoren ved skolen og elevrådsrepresentanter uttalte til BT i går at Gimle skole har fått et ufortjent dårlig rykte.