– Med storsatsing på de to største forurenserne i Norge, oljeindustrien og veitrafikken, vil Frp legge til rette for en dramatisk økning av norske klimagassutslipp, sier Ingeborg Gjærum, leder av Natur og Ungdom.

Hun mener likevel det er en fordel at Frps har lagt fram denne planen, slik at velgerne kan se med egne øyne hva partiet vil.

Tenk på barna

– Folk som er opptatt av sine barns og barnebarns fremtid, bør ta en titt på denne planen og ta konsekvensen av dette på valgdagen, sier Gjærum.

Natur og Ungdom kaster seg nå rundt for å utarbeide en 16-dagersplan med det mål å hindre at Frp vinner valget. Med aksjoner og markeringer over hele landet skal ungdom beskrive det miljøhelvete de mener Frps politikk kan bringe Norge opp i.

– Rekordutslipp

Norges Naturvernforbund mener at fjerning av bompenger og senket drivstoffavgift vil føre til at trafikken øker og miljøet taper.

– Kollektivtrafikken vil bli den store taperen når Frp skal finne penger for å dekke inn tapte inntekter til statskassen, sier forbundsleder Lars Haltbrekken.

Han sier at Frps politikk vil føre til økte utslipp av klimagasser, ikke minst ved at det skal settes i gang for fullt i Lofoten og Vesterålen.

– Full oljevirksomhet i disse områdene vil føre til at Norge har rekordhøye klimautslipp fra oljeindustrien i mange tiår framover. Klimaendringene krever reduserte utslipp, ikke fortsatt forurensning som Frp legger opp til, sier Haltbrekken.