– At mer enn ti prosent av beboere i Bergen sentrum vil flytte på seg, er helt normalt. Vi er imidlertid veldig overrasket over at så mange som 11 prosent av folk i Åsane ønsker å flytte på seg i løpet av det kommende året, sier megler og partner i Nordeas meglerselskap Privatmegleren.

600 tilfeldige personer er spurt i undersøkelsen, som ble gjort i Bergen i midten av mars måned.

– Vil fortsette

Ikke overraskende er det flest beboere som i dag bor i leiligheter og rekkehus som ønsker å flytte. Vikebø mener dette viser at folk i Åsane nå vurderer det som trygt å sikte mot dyrere boliger. Han setter rentenedgangene som hovedårsak til tendensen.

– Dette viser at folk føler seg trygge på sin egen økonomi, og på markedet. Folk ønsker nå å bo større, dyrere og bedre. I Åsane er det mange fine eneboliger, og de som eier dem, sitter på store verdier, sier han til Åsane Tidende.

Vikebø mener markedet generelt er i ferd med å løse seg mer opp.

– Tendensen er god. Omsetningstiden for boliger har gått ned fra 40 dager til 32 dager fra februar til mars. Vi tror det vil fortsette, sier han.

– Føler seg trygge

Vikebøs kollega, megler Remy Brekke, mener bolig i større grad enn tidligere blir impulskjøp for folk. Han tror mange bruker mer tid og planlegging på kjøp av et fjernsyn eller en sofa.

¬– Det er ofte slik at om en kommer på en visning, og kjenner seg skikkelig hjemme, så slår man til der og da, forteller han.

Også dette ser Privatmegleren på som et tegn på at folk føler seg trygge på den økonomiske sitasjonen.

– Etterspørselen øker

Nordeas meglere tror eiere av større boliger i Åsane sitter på store verdier, da de spår en prisvekst i bydelen den kommende tiden.

– I dag er kvadratmeterprisen i Åsane lavest av alle bydelene. Jeg kan ikke se at det er noen god grunn til det. Det er ingen større boligprosjekter i luften, og de boligene som kommer for salg, bør bli populære, sier Vikebø.

Han opplyser at etterspørselen i markedet i dag er lik tilbudet.

– Man kan si det slik at det selges like mange boliger som det legges ut for salg. Prisene som folk oppnår, er bedre enn for kort tid siden. Nå oppnår de fleste en pris som ligger noen prosent over prisantydningen, forteller han.

Tror på prishopp

Ett eksempel på at boligsalget går bedre, er boligprosjektet i Tertnesflaten.

– Dette prosjektet gikk tregt etter at det sto ferdig våren i fjor. Få leiligheter ble solgt de første månedene, men nå har det løsnet. I dag er det kun to-tre leiligheter igjen, forteller Brekke.

– Jeg tror det vil komme et prishopp i Åsane, spesielt på eneboliger. Etterspørselen øker. Åsane blir mer og mer populært, og det er ikke rart. Det er mange fantastiske områder her, sier Christer Vikebø til slutt.

Vurderer du å flytte? Si din mening i kommentarfeltet under:

TROR PÅ PRISHOPP: Christer Vikebø (t.v) og Remy Brekke hos Nordeas meglerselskap Privatmegleren mener Åsane vil få økende popularitet. De er svært overrasket over at så mange åsabuer ønsker å flytte på seg.
Andreas Isaksen