Bordellmamma visste om sexnekt

Etter å ha jobbet som prostituert på Wat Po en stund, ble den 41 år gamle thailandske kvinnen syk.

— Jeg var så syk at jeg ikke kunne stå oppreist. Jeg ville bare ligge og sove, forteller 41-åringen.

Hun fryktet en stund at hun hadde fått aids, noe som ikke var tilfelle.

Etter sykehusoppholdet kom hun tilbake til Wat Po. Der fikk hun streng beskjed av bordellsjefen, som på telefon fra Thailand sa at hun nå måtte være svært forsiktig med å komme i politiets søkelys.

Også den daglige lederen ved Wat Po ba henne være svært forsiktig med å kontakte politiet.

— De sa at politiet var farlig. De ville arrestere meg. Jeg måtte sitte lenge i fengsel og ville bli sendt tilbake til Thailand, sier 41-åringen.

41-åringen gikk fra Wat Po og bodde noen dager på restauranten Thai Away i Håkonsgaten. Her jobbet hun med å servere mat og stryke tøy.

— Jeg fikk ikke betalt, men fikk mat, sier kvinnen.

Mens hun var på Thai Away kom den daglige lederen på Wat Po sammen med en annen kvinne og ba henne komme tilbake for å jobbe.

Jeg ville ikke og de kjeftet på meg som om jeg ikke var et menneske, forteller 41-åringen. Nok en gang ble hun skremt med at det ville være farlig å gå til politiet.

— Til slutt orket jeg ikke mer. Jeg ville heller gå til politiet enn å gå tilbake til Wat Po. Om de så skulle sette meg i fengsel, så ville jeg heller det, forteller hun.

TRUET MED POLITIET: Den daglige lederen ved Wat po, som her går opp fra kjelleren, skremte den 41 år gamle kvinnen fra thailand med at politiet i Norge var farlige. 41-åringen valgte likevel å gå til politiet. Dette ble starten på politiets etterforskning av Wat Po.