• Det er klønete at barneombudet kaster bort tiden på fyrverkeri, mener stortingsrepresentant Karin S. Woldseth (Frp). Hva mener du?

Frp-representant Karin S. Woldseth i Familie-, kultur— og administrasjonskomiteen på Stortinget kan nesten ikke tro at barneombudet bruker tid på å kritisere fyrverkeriet som er pakket inn i en leke-tanks.

— Er det ikke 18 års aldersgrense for å kjøpe fyrverkeri, da? er hennes første reaksjon.

- Klønete

— Det høres helt klønete ut at han skal legge seg opp i dette. Jeg synes Waage burde konsentrere seg om ting som er mye, mye viktigere, sier Woldseth, som for tiden er på juleferie hjemme i Bergen.

Gjelder mange leker

— Dessuten lurer jeg på om Waage noen gang har vært i en lekebutikk. Hvis vi skulle ha fulgt hans retningslinjer, ville det ikke ha vært mange leker igjen, sier Woldseth til bt.no.

Frp-representanten ser at fyrverkeriet kan gi assosiasjoner til krig, men mener voksne folk selv få lov til å velge hva de vil kjøpe.

— Dersom folk ikke vil ha dette, vil det forsvinne ut av handelen av seg selv, mener Woldseth.

OMSTRIDT: Bakkefyrverkeriet som er utformet som et bittenliten tanks har fått kritikk fra barneombudet, og blir nå trukket tilbake fra en rekke butikker.
Foto fra leverandørens nettside