Konklusjonen blir likevel at Voss er sjarmerende og ideell for nybegynnere som ønsker fred og ro og slippe bakrus.

Journalist Gwyn Topham i The Guardian gir vintersportsstedet Voss en noe blandet anmeldelse i torsdagens avis. Det britiske markedet er viktig for Voss, men turistnæringen i bygden har en jobb å gjøre for å endre stedets image som vakkert, men kjedelig og dyrt.

Antikvarisk Dinglo

The Guardian henger seg dessuten opp i at selve alpinanlegget virker noe utdatert.

«Som Havanas ikoniske Chevy’er fra 50-tallet gir Voss sitt antikvariske heissystem et definerende bilde av stedet: Gondolen fra 1963 ser ut som to flygende bensinkanner og de slitte trebenkene på stolheisen som kommunale parkbenker. I nybegynnerbakken strever en stolheis seg oppover bakken så sakte at man får god tid til å tenke over de store spørsmålene: Finnes det en Gud – og ville det ikke vært mye mer gøy i Alpene?» skriver Topham.

Tittelen på artikkelen er «Frozen in time» — frosset i tid. Og når journalisten skal ta seg et par drinker på kveldstid føler han seg hensatt til forbudstiden.

Hvor er det after-ski?

«Det største mysteriet på Voss er hvor after-skien er. Vi satte oss ned med drinker rundt jukeboksen i den tomme baren på Fleischer’s Hotel, men trengte litt mer action. Neste dag spurte jeg skiinstruktøren hvor alle gikk om kveldene. – Å, på Fleischer’s, svarte han», ironiserer Topham.

Som om ikke det var nok: Når det engelske følget bestemmer seg for å hygge seg med det bulgarske husbandet Crazy Trio, viser det seg at cocktailen til 82 kroner knapt fyller et shotglass.

«Ingen fare for bakrus på Voss», fastslår The Guardian.

Tross klagene – Topham er i det store og hele tilfreds med Voss. Det finnes ikke køer, naturen er flott og det er stille og fredelig. En båttur til Flåm gjennom en islagt Aurlandsfjord begeistrer også.

Si din mening om Voss som vintersportssted

GAMMELDAGS? Kari Traa er blant mange som trives i Bavallen på Voss. Men er alpinanlegget utdatert? FOTO: RUNE SÆVIG