23-åringen er tiltalt for å ha voldtatt den da 18 år gamle jenten mens hun sov og var ute av stand til å motsette seg handlingen. Tirsdag møttes de tidligere vennene i retten. Det er på det rene at de to hadde samleie, men de har svært forskjellige versjoner av hva som skjedde.

Den unge jenten var jomfru frem til dette skjedde. Hun trodde først det var kjæresten hennes som lå der, men fikk ikke noe svar da hun sa navnet hans.

— Det var mørkt i rommet, men jeg så konturene av en person og skjønte at det var tiltalte. Jeg sa navnet hans, og han svarte ja. Da skubbet jeg ham vekk, forklarte jenten.

Den angivelige voldtekten skjedde på en fest hjemme hos 23-åringen i desember i fjor. De to hadde da vært venner i ett års tid. Jenten ble svært beruset, og 23-åringen og to andre personer måtte bære henne ned i underetasjen, der hun ble lagt i 23-åringens seng.

18-åringen beskrev i retten sin egen tilstand på dette tidspunktet som «helt vekke». Flere timer senere skal hun ha våknet av at tiltalte hadde samleie med henne.

Jenten fikk en venn til å kjøre seg på Legevakten. Legene som undersøkte henne beskrev henne som sjokkpreget, med gråtetokter og skjelvinger.

— Jeg visste at hun var beruset, men ikke slik at hun ikke visste hva som skjedde. Jeg føler ikke at jeg utnyttet situasjonen, forklarte tiltalte. På spørsmål om hvordan opplevelsen har preget henne i ettertid, forklarte jenten at hun hadde fått kraftig tilbakefall av spiseforstyrrelsene hun har slitt med i årevis, og at hun har vært plaget av depresjon, skyldfølelse og selvmordstanker.

23-åringen på sin side føler seg forhåndsdømt i lokalmiljøet, og føler seg truet av flere personer rundt jenten.

Saken avsluttes i byretten torsdag.