Det er en stygg sak som skal opp for Nordhordland tingrett, fem år etter at overgrepene skal ha funnet sted.

En 60 år gammel mann fra Bergen er tiltalt for å ha skaffet seg samleie med en forsvarsløs kvinne to ganger på en måned.

Visste om ryggskaden

Den første hendelsen skjedde i juli 2006. Tiltalte skal ha kommet inn på kvinnens soverom og revet av henne dynen og klærne. Ifølge tiltalen var han «vitende om hun var ute av stand til å motsette seg dette grunnet ryggskade».

At hun sa at ikke ville ha samleie, hjalp lite.

En måned senere skjedde det igjen, ifølge tiltalen: Kvinnen uttalte igjen at hun ikke ville ha samleie. Tiltalte grep henne i håret, skubbet henne ned en etasje og inn på et soverom der han tiltvang seg seksuell omgang.

Han er også tiltalt for en rekke tilfeller av fysisk vold og trusler mot sin egen datter, som i dag er 15 år, i perioden 2000 til 2009.

Det siste året toppet det seg ifølge tiltalen med flere drapstrusler mot både jenten, moren hennes og søsteren.

«Alvorlig sak»

Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen i Hordaland har tatt ut tiltalen. Han mener den taler for seg selv.

Bestemmelsen som sådan er alvorlig og det er en alvorlig sak.

Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen

— Blir han domfelt for dette, har han begått alvorlige overgrep. Bestemmelsen som sådan er alvorlig, og det er en alvorlig sak, sier Stolt-Nielsen til bt.no.

- Hva betyr det for alvorligheten i saken at tiltalte skal ha gått løs på en hjelpeløs kvinne med ryggskade?

— Hvis han blir dømt for det, er det opplagt en skjerpende omstendighet. Men dette skal bevises først. Prosedyren får vi ta i retten, sier Stolt-Nielsen.