46-åringen er tiltalt for voldtekt etter at han skal ha forgrepet seg på en annen mann mens de delte celle i politiarresten.

Mannen nektet i dag straffskyld og hevdet det tvert imot var fornærmede som befølte ham i skrittet.

– Sov under overgrepet

– Politiet har fremprovosert seksuelle handlinger i fyllearresten. De burde ikke plassert to på samme madrass i samme celle, sa tiltalte. 46-åringen har ikke nevnt den angivelige befølingen i politiavhør.

Den fornærmede mannen sier han ikke husker noe av det som skjedde.

– Jeg hadde tatt meg godt ut på sprit og glemte tid og sted. Jeg husker ingenting. Jeg var i fyllearresten i natt også, og det var det samme da. Jeg får total blackout og har ikke begrep om hva som skjer, sa fornærmede i retten i dag.

46-åringen er tiltalt etter voldtektsparagrafen, for å ha hatt seksuell omgang med en sovende og beruset person. Men offeret bærer ikke nag.

– Du skal vite at jeg ikke bærer nag til deg. Jeg klandrer heller meg selv og drikkingen min, sa han, henvendt til tiltalte.

Til voldtektsmottaket

Overgrepet skal ha skjedd natt til 6. mai i fjor. To arrestforvarere vitnet i retten i dag, og forklarte at de så tiltalte forgripe seg på den sovende mannen.

– Fornærmede sov under overgrepet. Jeg ropte høyt, og tiltalte sluttet da med det han holdt på med. Men fornærmede reagerte overhodet ikke, forklarte den ene arrestforvareren.

«Det var jo ingen kvinnfolk i arresten», skal ha 46-åringen ha sagt umiddelbart etter at han ble avslørt. Offeret ble sendt Bergen legevakt, mens politiets kriminalteknikere startet arbeidet med å sikre spor i cellen.

I tillegg til voldtekt, er 46-åringen også tiltalt for oppbevaring av narkotika, og for å ha båret kniv på offentlig sted. Han ble innbrakt til politihuset etter å ha gått amok og kastet steiner på Nykirken i Strandgaten.

I retten forklarte han at han ble frastjålet penger av en dame som gjemte seg ved Nykirken. Dermed gikk han løs på kirken. Skadene på bygningen beløper seg til over 15.000 kroner.

46-åringen og fornærmede kjente hverandre ikke fra før. Den aktuelle natten ble imidlertid så mange innbrakt for fyll i Bergen sentrum, at de to måtte dele celle.

Bergens Tidende