De to mennene er 21 og 23 år gamle. Kaj Wigum forsvarer 23-åringen, mens Egil Jordan bistår 21-åringen.

Mennene er siktet for å ha voldtatt den kvinnelige studenten i en trapp ved Den Nationale Scene natt til søndag 19. august. Begge nektet for dette og ba om å bli løslatt under fengslingsmøtet.

De ble varetektsfengslet i fire uker og vurderer om de skal anke.

— Klorte for å sikre DNA

Kvinnen møtte de to mennene på McDonalds på Torgallmenningen ved 03-tiden. Hun skal ha blitt voldtatt ved Den Nationale Scene, og politiet mener de sitter på video av det som er et overgrep.

— Jeg har sett bildene, og mine øyne ser ikke det som politiet mener de ser, sier Kaj Wigum.

Kvinnen har forklart at hun klorte en av mennene for å sikre DNA, noe som stemmer med merker på 21-åringen.

— Endret frisyren

I kjennelsen fra retten heter det også at de har forsøkt å fjerne bevis, for eksempel ved å slette SMS-korrespondanse og Facebook-konto.

— Det var uklokt, men jeg vil påpeke at min klient meldte seg for politiet og forklarte seg om dette på eget initiativ, sier Wigum som forsvarer 23-åringen.

21-åringen skal også ha endret frisyren etter det påståtte overgrepet. Retten mener dette underbygger mistanken mot de to, i tillegg til at det er på det rene at de var til stede med kvinnen i trappen ved DNS.

Hette over hodet

Da rettsmøtet startet ved 13-tiden, sto venner av den kvinnelige studenten utenfor rettssal 4c. De ønsket å følge rettsmøtet, men måtte vente på gangen fordi det ikke var plass i salen.

De to var preget av alvoret da de ankom tinghuset. 23-åringen hadde en svart hettegenser over hodet da han passerte journalister og fotografer.

— Tok dere bilde av siktede, spurte Kaj Wigum noe ampert.

- Bilde av monstre

Han er sterkt kritisk til om politiet har en så alvorlig og klar sak som de har gitt uttrykk for i mediene.

— Jeg ser det har vært brukt ord som gruppevoldtekt, og det har vært sammenlignet med overgrep vi ser i krig. Det er ingenting så langt som gir grunnlag for å hevde at det har skjedd en gruppevoldtekt. Jeg synes det er blitt skapt et bilde av to monstre. Man skal være forsiktig med å piske opp en slik stemning, sier Wigum med klar adresse til politi og presse.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim ba om at de to siktede ble fengslet i fire uker etter såkalt rettshåndhevelsesarrest. Vilkåret er at det foreligger tilståelse eller andre forhold som i særlig grad styrker mistanken.

Han argumenterte videre med at de ble underlagt brev- og besøksforbud i en uke, for at ikke de to kunne forspille bevis.

Dommeren mente at bevisforspillelsesfaren var lenger enn Onarheim antok og fengslet dem for fire uker.

— Her er jeg kritisk til tingretten. Det er politiet som er best orientert om etterforskningen, sier Wigum.

— Min klient nekter straffskyld og vurderer å anke, sier Egil Jordan, forsvarer for 21-åringen.