Den angivelige voldtekten skal ha skjedd grytidlig søndag morgen på et hotell i Bergen sentrum, hvor den fornærmete kvinnen og to venninner hadde tatt inn for helgen. De tre dro sammen på byen, og mot slutten av kvelden ble det nachspiel med flere ukjente personer på et av hotellrommene.

Andre til stede

— Det var andre personer til stede i rommet da voldtekten skal ha skjedd, men alle de lå og sov, forteller politiførstebetjent Carl Petter Leganger ved Bergen Sentrum politistasjon.

Kvinnen, som er i begynnelsen av 20-årene, gjorde sterk motstand og klarte til slutt å jage mannen på flukt.

— Hun slo godt fra seg, og fikk gitt mannen en god del slag. Han skal ha flyktet fra hotellet, blødende fra munnen. Trolig har han fått et kutt i leppen, sier Leganger.

Søndag fikk kvinnen hjelp på Legevakten i Bergen. Det skal stå etter forholdene bra til med henne, selv om hun naturlig nok er preget av hendelsen. Hun har foreløpig ikke bedt om å få oppnevnt bistandsadvokat.

Signalementet

Den unge kvinnen har gitt følgende signalement av voldtektsmannen: Mellom 30 og 40 år gammel, ca. 170 centimeter høy, lyst kort hår. Han skal ha vært kledd i lys fritidsjakke, lys skjorte og blå dongeribukse. Mannen snakket hordalandsdialekt.

Politiet hadde i går kveld ikke pågrepet eller siktet noen for voldtekten, men ifølge Leganger har politiet så gode spor å gå etter at det trolig ikke vil gå lang tid før vedkommende blir arrestert.

Blant annet skal mannen ha blitt observert av en hotellansatt idet han forlot hotellet. Etter det BT kjenner til, skal mannen også være filmet av et overvåkingskamera.

— Vi har så gode observasjoner at vi nok skal klare å avdekke identiteten hans. Det smarteste han kan gjøre nå, er å melde seg før vi finner frem til ham på egen hånd, sier Leganger.