Jannicke Keller-Fløystad er bistandsadvokat for de tre kvinnene som 38-åringen skal ha voldtatt.

— Saken har vært en voldsom belastning for samtlige. De er sterkt preget, sier hun.

Torsdag forklarte den ene av de tre seg i Bergen tingrett om voldtekten hun anmeldte i 2010. Flere ganger var det vanskelig å høre hva hun sa, fordi gråten tok overhånd.

— Det var ubehagelig

Hun og samboeren ble med hjem til tiltalte den aktuelle natten, fordi de kjente hans søster og hennes samboer.

— Vi hadde vært på byen og drukket, og jeg var ganske full. Det samme var min samboer. Vi dro hjem til ham slik at vi slapp å ta taxi hjem. Det ville ha kostet mye, forklarte kvinnen.

Hennes samboer var full og dårlig og ble lagt i sengen til den tiltalte mannen.

— Jeg var i stuen og satt i sofaen med ham for å være høflig. Vi snakket sammen. Han strøk meg på låret. Det var ubehagelig. Jeg gikk og la meg på soverommet hans, forklarte hun i retten.

Ville bare bort

— Hva skjedde så, spurte aktor Eirik Stolt-Nielsen.

— Jeg sovnet og våknet senere på natten. Jeg merket at trusen min var tatt av og trukket på feil vei. Jeg følte et sterkt ubehag og fikk en erindring om at tiltalte hadde spurt om jeg var sint, forklarte kvinnen.

Hun sa videre at hun vekket samboeren som lå ved siden av henne, og fortalte at noe hadde skjedd. Han ville snakke med den andre.

— Men jeg sa at jeg ville bare at vi skulle komme oss bort derifra. Vi dro hjem, forklarte hun.

Gledet seg til bryllupet

Tiden etterpå har vært svært vanskelig for henne. Kort tid etter dette skjedde, skulle nemlig hun og samboeren gifte seg.

— Alle gledet seg til bryllupet. Det som skulle være vår fineste tid i livet, ble ødelagt. Det ble sagt at jeg hadde hatt sex frivillig med ham. Vi måtte orientere familien om hva som hadde skjedd, strigråt kvinnen.

Hun sa videre at hun har fått hjertebank ved å snakke med politiet og advokater om saken.

Føler at folk kan se

— Jeg vil bare bli ferdig med dette. Det har vært en stor belastning for meg. Det har også vært vanskelig for min mann. Jeg tenker at jeg ikke skal bli påvirket av det som skjedde. Men jeg blir jo påvirket når jeg hele tiden går rundt og tenker at jeg ikke skal la meg påvirke, sa hun.

Hun sa videre at hun føler at folk kan se utenpå henne hva som har skjedd.

— Det høres jo rart ut, men det er slik jeg føler det. Jeg liker ikke å gå i badedrakt etter dette, og planlegger dagen slik at jeg ikke går alene når det er mørkt. Dessuten er jeg blitt mer skeptiske til fremmede, sier hun.