— De var på utestedet Inside i Voss sentrum, og kvinnen har fortalt at mannen oppsøkte henne ikke lang tid før det stengte. Han ønsket kontakt med henne, men hun har forklart at hun avviste ham, sier Ivar Hellene, lensmann på Voss.

Politiet vil fremstille mannen, som er i slutten av 20-årene, for varetektsfengsling tirsdag.

— Dette er en svært alvorlig sak, sier Hellene.

Kvinnen skal ha gått alene hjem fra utestedet og så blitt overfalt av mannen hun avviste kort tid før.

Var på vei hjem

Søndag undersøkte politiet stedet der overgrepet skal ha skjedd. Etterforskere arbeidet ved Brynagjelet, nær krysset mellom riksveg 13 og Hardangervegen, et par kilometer øst for Voss sentrum.

Kvinnen, som ikke er norsk, stanset en bil som kom forbi og politiet ble kontaktet ved 04-tiden natt til søndag. Kvinnen fortalte at hun var blitt voldtatt mens hun var på vei hjem fra utestedet. Heller ikke den siktede mannen er norsk.

— Siktede er opprinnelig fra et afrikansk land. Han har vært seks år i Norge. Han fortalte kvinnen hvor han kom fra og hvor han hadde arbeidet da han snakket med henne på utestedet. Det gjorde at vi kunne finne frem til ham forholdsvis raskt, sier Hellene.

Ingen så det

Mannen ble pågrepet på sin bopel søndag morgen. Hellene vil ikke si om han har innrømmet voldtekten han er siktet for.

— Jeg går ikke inn på det noe av partene har sagt.

Ifølge lensmannen er det ingen direkte vitner til hendelsen, men politiet kontakter folk som har vært på utestedet og eventuelt sett noe i forkant av det påståtte overgrepet.

Mørkt sted

Flere vitner skal ha gitt opplysninger til politiet om saken. BT har vært i kontakt med personer som beskriver saken som ubehagelig og skremmende.

— I helgene går det en del folk på gangveien der dette skjedde. Ellers er det lite trafikk der, og det er ikke veldig godt opplyst, sier et vitne.

Da denne saken ble publisert, het det at siktede er asylsøker. Dette stemmer ikke. Mannen har hatt lovlig opphold i Norge siden 2012.