— Vi bistår en norsk kvinne som er utsatt for et overgrep. Hun får behandling på sykehus, sier Bjørn Jahnsen, fungerende pressetalsmann ved UD.

Overgrepet skal ha skjedd natt til fredag. I kveld kommer 18-åringen trolig hjem til Norge - en uke før ferien egentlig skulle ha vært slutt.

— Hun orker ikke å være der nede lenger. Hun er fortvilet over det som har skjedd, sier moren til offeret.

18-åringen var ute med venninner på den populære nattklubben Splendid i byen Chania på ferieøya Kreta, da hun skal ha blitt overmannet og voldtatt på toalettet på utestedet.

— Hun fortalte at hun bare skulle en tur på toalettet før hun skulle gå hjem, da hun ble oppsøkt av en mann som forgrep seg på henne, sier 18-årings mor.

- Norsk mann vitne

I går ettermiddag anmeldte 18-åringen overgrepet til politiet på Kreta. Da var det lokale politiet allerede i gang med å etterforske saken, ifølge Hege Røtingen ved Den norske ambassade i Hellas.

— De tar saken alvorlig, sier Røtingen.

En norsk turist skal ha vært vitne til overgrepet, og venner av offeret klarte i går å spore ham opp.

— De har fått kontakt med en mann fra Ålesund som har vært vitne til dette. Jeg vet ikke om han kom dit mens det skjedde, eller like etter, sier 18-årings mor.

Flere kilder BT har vært i kontakt med, hevder mannen som skal ha forgrepet seg på 18-åringen angivelig skal jobbe på utestedet.

Politiet i Chania ville i går kveld ikke si noe til BT om etterforskerne har konkrete mistenkte i saken, eller om noen er blitt pågrepet.

Eieren av Splendid avviser at en ansatt kan ha voldtatt 18-åringen, og stiller seg også skeptisk til at en gjest kan ha blitt voldtatt på toalettet på nattklubben.

— Vi har en sikkerhetsvakt ved toalettene, for å passe på at menn og kvinner ikke går inn på det samme toalettet, sier Jimmy. Han skal være eieren av klubben, men vil ikke si etternavnet sitt til Bergens Tidende.

Ifølge ham har Splendid en kapasitet på 350 gjester.

- 25 turister voldtas årlig

Forsikringsbransjen anslår at rundt 25 kvinner hvert år blir voldtatt på ferie i utlandet.

— Vi antar det er store mørketall, og voldtekter vi aldri får høre om, sier Sverre Kjølstad, medisinsk fagdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Forsikringsselskapet skjønner at kvinner på ferie i enkelte land ikke ønsker å ta kontakt med politiet for å anmelde voldtekten, og krever derfor ikke noe dokumentasjon på overgrep.

— Hvis noen ringer til oss og sier de har vært utsatt for en voldtekt, så tror vi på det uten noe om og men. Hvis de ønsker å reise hjem, sier vi bare ok og dekker det, sier Kjølstad.

ÅSTEDET: En 18-åring fra Bergen skal ha blitt voldtatt på toalettet på denne nattklubben, Splendid, i Hellas. Utestedet skal være svært populært blant skandinaver på ferie på Chania på den greske øyen Kreta. Foto: SPIROS ZAHARAKIS