Mannen er nå tiltalt etter voldtektsparagrafen, for å ha hatt seksuell omgang med en sovende og beruset person.

Overgrepet skal ha skjedd i mai i fjor.

Det var en av arrestforvarerne på Sentrum politistasjon i Bergen som oppdaget ugjerningen på en av cellene i politihuset. Da han gikk sin kontrollrunde oppdaget han at en mann i slutten av 40-årene forgrep seg på den andre arrestanten i samme celle. Han fikk da grepet inn, men mannen i slutten av 40-årene ble umiddelbart siktet for ugjerningen, for så å bli tatt med til tvangsmessig DNA-prøve.

Voldtektsmottak

Offeret ble etter ugjerningen sendt til behandling på voldtektsmottaket i Bergen.

Den tiltalte mannen skal ikke ha kjent fornærmede i saken fra før. Den aktuelle natten ble imidlertid så mange innbrakt for fyll i Bergen sentrum, at de to måtte dele celle. Både offeret og tiltalte skal ha oppført seg rolig da de ble innbrakt av politiet. Derfor skal man ha funnet det forsvarlig å la dem dele celle.

Oppreisning

Statsadvokat Randi Lucie Gabrielsen har i tiltalen tatt forbehold om å legge ned påstand om erstatning og oppreisning til fornærmede.

I tillegg til voldtekt, er mannen i 40-årene tiltalt for oppbevaring av narkotika, og for å ha båret kniv på offentlig sted.

Han er også tiltalt for hærverk, etter at han kvelden før det omtalte sex-overgrepet skal ha kastet stein mot døren og knust ruter i Nykirken i Strandgaten.

Bergens Tidende