— Kvinnen har ikke klart å gi en detaljert beskrivelse av gjerningsmannen. Vi vet bare at det skal dreie seg om en mann av utenlandsk opprinnelse, sier politiavdelingssjef Tove Lian Mathisen til bt.no.

Politiet ber nå om publikums hjelp for å finne den brutale gjerningsmannen.

— Vi er interessert i opplysninger fra vitner som har vært i området i det aktuelle tidspunktet.

Hotellet stengt

Den 48 år gamle kvinnen var på vei hjem fra nyttårsfest. Mellom klokken 0100 og 0200 stilte hun seg opp utenfor Jernbanestasjonen i Zander Kaaes gate og ventet på drosje.

— Da det ikke kom drosjer bestemte kvinnen seg for å gå inn på hotellet for å ringe etter transport. Hotellet var imidlertid stengt, sier Lian Mathisen.

Like etter ble kvinnen overfalt bakfra like utenfor hovedinngangen.

— Gjerningsmannen kom bakfra, la henne i bakken, og gjennomførte voldtekten.

Undersøker sammenheng

Den 48 år gamle kvinnen var kledd i en mørk fotsid kåpe og sorte støvletter. Gjerningsmannen skal ha vært kledd i en lys allværsjakke med hette over hodet.

— Han skal være cirka 1.70 meter høy. Ifølge kvinnen skal han være av sydeuropeisk eller søramerikansk opprinnelse. Hun kunne ikke se hvor han flyktet etter å ha fullført voldtekten, sier Lian Mathisen.

Politiet undersøker nå om det er en sammenheng mellom denne og en annen brutal overfallsvoldtekt natt til lørdag. Da ble en 25-årig kvinne brutalt voldtatt ved Vadmyra barnehage ved 03.30-tiden.

— Grunnet det sparsomme signalementet er det vanskelig å si om det kan være noen sammenheng. Vi kan likevel ikke se bort fra det, og vil undersøke dette, sier politiavdelingssjefen.

VOLDTEKT: Natt til 1. januar skal en kvinne ha blitt overfalt og voldtatt foran inngangen til Hotell Terminus.
Foto: Helge Skodvin