Det var natt til lørdag de to ungdommene satte seg i en pirattaxi på Vetrlidsallmenningen nedenfor Fløibanestasjonen i Bergen sentrum. Bilen kjørte mot Åsane.

Kjørte fra stasjonen

— Rundt klokken 03.50 kjørte bilen inn på Esso-stasjonen på Nyborg. Her skulle den mannlige passasjeren handle og ta ut penger for å betale for turen, sier Nils Inge Romslo, etterforskningsleder ved Bergen nord politistasjon.

Bilen forlot deretter bensinstasjonen før passasjeren kom tilbake.

— 20 minutter senere kom kvinnen til Shell-stasjonen på Haukås og fortalte at hun var blitt voldtatt. Betjeningen kontaktet politiet, som kom til stedet, forteller Romslo.

Han forteller at politiet har sikret seg video som viser at bilen kom til den første stasjonen på Nyborg og dro umiddelbart derfra. Romslo ønsker ikke å si noe om hvilken bil det er snakk om eller gi signalement på sjåføren.

Utenfor videodekning

- Hvor skal voldtekten ha funnet sted?

— Det er vi ikke helt sikre på, men det kan være i området rundt Haukås. Det er i hvert fall utenfor et område der vi har videodekning, svarer han.

Begge stasjonene ligger langs E 39, men Shell-stasjonen på Haukås ligger noen kilometer lengre nord for Esso-stasjonen.

Romslo ber om at folk som har opplysninger i saken kontakter politiet på telefon 55 25 55 00 eller 02800.

— Vi ber om at de som har sett paret gå inn i pirattaxien på Vetrlidsallmenningen kontakter oss. Det er også svært viktig å få opplysninger fra vitner som kan ha sett noe om det som fant sted i tilknytning til de to bensinstasjonene i Åsane, påpeker han.