Etterforskningen av menneskehandelsaken fra Åsane har tatt en ny vending. I dag ble en 48 år gammel greker bosatt i Åsane og en 23 år gammel mann fra Romania refengslet siktet for menneskehandel. Politiet har også tatt ut en tileggssiktelse på voldtekt mot de to mennene.

Fra ekteskap til voldtekt

Den 22 år gamle kvinnen fra Romania flyktet onsdag 31. oktober fra en leilighet på Breistein. Årsaken er at hun skal ha blitt truet til prostitusjon. I nye politiavhør denne uken har hun forklart at hun også ble voldtatt den ene natten hun overnattet på Breistein.

Hun trodde hun skulle få komme til Norge for et eventuelt ekteskap med den 48 år gamle grekeren, men da hun havnet i leiligheten hans, skal han ha snudd tvert om og forklart at hun ikke var kommet til Norge for å feite seg opp: Hun skulle ut på gaten for å selge sex. Pengene skulle gå til 48-åringen.

Ikke nevnt voldtekt tidligere

Den 22 år gamle kvinnen har gått gjennom flere avhør siden politiet startet etterforskningen.

Hun har ikke tidligere nevnt at hun skal ha blitt voldtatt. Hun har også benektet dette på direkte spørsmål fra etterforskerne.

Forklaringen om en voldtekt er noe hun først har kommet med denne uken.

–Hva sier dette om hennes troverdighet?

–Det er ikke uvanlig i denne typen saker at detaljene i forklaringene kommer litt etter litt, sier politiadvokat Steinar Andersen til BT.

Rot med forklaringer

Steinar B. Yndestad forsvarer den 23 år gamle rumeneren som ble fremstilt for fengsling i Kristiansund i dag. Der tok ikke dommeren stilling til politiets tilleggsiktelse om voldtekt av den 22 år gamle kvinnen.

–Det ble så mye rot med forklaringene at det kun ble tatt stilling til siktelsen om menneskehandel, sier Yndestad.

Han reagerer sterkt på utviklingen i saken.

–Nå tar det fullstendig av. Det er skummelt at retten fremdeles tror på hennes historier som blir mer og mer fantastiske. Hun har også blitt tatt i direkte løgner, sier Yndestad.

En annen forsvarer i saken, Arild Dyngeland, mener også den 22 år gamle kvinnen er en notorisk løgner.

Hun vil hjem

BT skrev tidligere at kvinnen skulle reise tilbake til Romania torsdag denne uken. Det har hun ennå ikke gjort. Hun har tidligere forklart at hun bare vil reise hjem til Romania for å ta seg av sin syke mor og sine småsøsken.

–Hun vil ikke være i Norge, men har etterkommet politiets innstendige ønske om at hun må bli til etterforskningen er over. Jeg tviler sterkt på at de klarer å holde henne så lenge, sier kvinnens bistandsadvokat, Kari Hjortås.

Hjortås mener det ikke har noe å si for kvinnens troverdighet at hun tidligere ikke har nevnt voldtekten for politiet.

–Dette er en sterkt religiøs kvinne som knyter seg når hun skal forklare seg om slike temaer, sier Hjortås.